Busquen voluntaris: 11.000 euros per passar dos mesos al llit

La NASA ha compartit una oferta de treball molt peculiar. Ofereix 11.000 euros als voluntaris que acceptin passar dos mesos en un llit, dins d’un estudi de l’agència espacial dels EUA i el Centre Aeroespacial Alemany per analitzar el repòs al llit per gravetat artificial.

En concret, els investigadors busquen persones d’entre 24 i 55 anys, no fumadores, que estiguin disposades a passar 59 dies al llit. Han de tenir una alçada entre 1,53 metres i 1,90 i un índex de massa corporal de 19-30 kg/m². També es valora saber alemany, ja que l’experiment és a Colònia.

Els candidats estaran en un llit amb una elevació de sis graus a la zona dels peus, que farà que la sang els vagi cap al cap. També hauran de passar-se 30 minuts en un llit centrífug, per simular la gravetat artificial. Des del llit ho hauran de fer tot: vestir-se, banyar-se, menjar o fer esport. Els investigadors reconeixen la càrrega que suposa passar tant de temps en llit sotmès a situacions d’ingravidesa, i per això ofereixen la recompensa econòmica.

Aquells que compleixin els requisits i estiguin interessats en aquesta feina tan particular poden enviar el nom i cognoms a probanden@dlr.de per presentar la seva candidatura.