Tots els municipis de més de 500 habitants tindran caixers automàtics

La provisió del servei es garantirà a través de la col·laboració publicoprivada

Els bancs hauran de garantir l’accés presencial (sigui amb oficina o caixers) als seus serveis en els municipis de tot l’Estat de més de 500 habitants. Així ho han acordat aquest divendres el govern espanyol i les patronals bancàries, que han fixat un termini màxim de sis mesos per tenir instal·lat almenys un punt d’accés presencial –oficines bancàries, caixers automàtics, agents financers o oficines mòbils- en els 243 municipis que actualment no en tenen.

Pobles de menys de 500 habitants

L’acord també estableix que en els pobles de menys de 500 habitants s’hauran de facilitar “solucions alternatives” que permetin l’accés a efectiu. La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño ha assegurat que la mesura afavorirà la lluita contra la despoblació i a l’equilibri territorial.

La provisió del servei es garantirà a través de la col·laboració publicoprivada. Així mateix, el govern espanyol ha assegurat que s’articularà “amb ple respecte” a la normativa de la competència. L’acord d’aquest divendres actualitza el ‘Protocol Estratègic per Reforçar el Compromís Social i Sostenible de la Banca’, signat el juliol del 2021.

El govern espanyol calcula que en l’actualitat hi ha 600.000 persones que resideixen a 3.230 municipis que no disposen d’accés presencial als serveis bancaris.