ATENCIÓ: 8 morts en estavellar-se un avió de càrrega

Va alertar sobre l'incendi en un dels seus motors i va tractar de fer un aterratge d'emergència, que no va ser possible

Els vuit membres que formaven part de la tripulació d’un avió de càrrega Antonov 12 amb destinació Bangladesh han resultat morts després que l’aparell s’estavellés en la nit del dissabte prop de la ciutat de Paleochori Kavalas, en el nord de Grècia.

L’aeronau, propietat de l’empresa ucraïnesa Meridian LTD transportava 11 tones d’armament, incloses mines de morter d’il·luminació. En principi, la totalitat dels morts són de nacionalitat ucraïnesa tot i que aquest extrem encara no ha estat confirmat.

L’avió havia enlairat de Nis, en el nord de Sèrbia, atès que l’exportador és una empresa privada d’aquell país, denominada Valir. El Govern del país balcànic ha confirmat que el trasllat formava part d’un acord amb l’Executiu de Bangladesh i que, en cap cas, està relacionat amb la guerra que es dirimeix en sòl ucraïnès.

Pel que sembla, l’aeronau, que tenia prevista una escala de Jordània, va alertar sobre l’incendi en un dels seus motors i va tractar de fer un aterratge d’emergència, que no va ser possible al no trobar-se prop de cap infraestructura d’aquest tipus.

VÍDEO: Aconsegueix gravar l’evacuació d’emergència d’un avió