Asfixia i viola greument una jove

La jove es va adonar que li havien arrencat la roba interior

Una jove tornava a casa seva la matinada del 12 de juny amb autobús, va baixar en una parada en el seu barri, a Viladecans, i va ser assaltada per l’esquena per un home, quan ja es trobava a escassos metres del seu domicili.

L’agressor la va atacar per l’esquena, asfixiant-la amb el perillós mètode del ‘Mataleón‘, que consisteix a envoltar el coll de la víctima amb el braç, pressionant fort, fins a arribar a fer perdre el coneixement.

La víctima va caure a terra i va perdre el coneixement. Quan va recobrar la consciència es va adonar que estava ferida i que li havien arrencat la roba interior, segons consta a l’atestat policial.

A més de trobar-se sense la roba interior, fet que va fer pensar que la noia havia estat víctima d’una agressió sexual, la jove va patir lesions de diversa consideració per tot el cos, destacant una forta contusió en la part occipital del cap. Va ser traslladada d’urgència a l’Hospital Bellvitge de Barcelona on va haver de romandre diversos dies ingressada.

Gràcies a la trucada que van fer uns testimonis al telèfon d’emergències 112, facilitant la descripció de l’agressor, va permetre que la Policia Local de Viladecans activés ràpidament un dispositiu de cerca que va culminar amb la localització de l’agressor en un parc pròxim, on va ser detingut per la Policia i posteriorment posat a la disposició dels Mossos d’Esquadra, investigat per un presumpte delicte d’agressió sexual.

Es dona la circumstància que el detingut tenia 17 anys en el moment dels fets, però just l’endemà complia 18. Per aquest motiu, la Fiscalia de Menors es va fer càrrec i va decretar, com a mesura cautelar a l’espera que sigui jutjat, l’ingrés del menor a un centre tancat per un període de sis mesos.