Arriba la cinquena onada

L'organització veu amb preocupació la propagació de la variant Delta i la "creixent interacció social"

L’Organització Mundial de la Salut ha alertat d’un repunt de contagis a Europa i del risc d’una nova onada de la pandèmia aquest estiu. Després de dos mesos i mig d’una caiguda sostinguda de les infeccions, aquesta setmana la regió europea ha registrat un augment del 10% en els casos de covid-19.
El director per Europa de l’OMS, Hans Kluge, atribueix el rebrot a la “creixent interacció social”, la reactivació dels viatges i l’aixecament de restriccions. També veu amb preocupació la propagació de la variant Delta que ja està provocant “un augment d’hospitalitzacions i morts. “Aquesta variant serà la dominant a Europa a l’agost”, ha assegurat Kluge aquest dijous.
L’OMS avisa que quan això passi la població europea no estarà completament vacunada i recorda que el 63% dels habitants encara han de rebre la primera dosi de l’antídot contra la covid-19. Aquestes dades són de tota la regió europea, que per a l’OMS també inclou Rússia, els Balcans i els països caucàsics. A la Unió Europea el 60% dels ciutadans ja tenen la primera dosi i s’espera que a finals de juliol s’arribi almenys al 70%.

Kluge ha reclamat als països europeus “disciplina” i celeritat per vacunar a la població.