Aragonès demana a Sánchez un “canvi d’actitud” cap a Catalunya

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha demanat al Govern de Pedro Sánchez un “canvi d’actitud amb Catalunya i amb el conflicte polític” com a condició per donar suport al projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2021.

En la seva intervenció aquest dimecres en la conferència ‘Recuperación económica. Poniendo las bases a la Catalunya del 2030’ en el cicle de l’Associació d’Empresàries i Directives de l’Empordà, Aragonès ha retret que els acords per a la investidura per abordar “el conflicte polític per la via política i no la judicial ni penal” no s’hagin complert.

Després de ser preguntat per la creació d’un únic partit per impulsar un referèndum a Catalunya, ha defensat que l’independentisme ha d’aspirar a representar al conjunt de la societat catalana i ha advocat per la coordinació i pel consens estratègic i compartit entre les forces independentistes: “Han d’estar organitzades”.

D’altra banda, en referència a la taula de diàleg amb el Govern central, ha posat en valor que ERC ha estat disponible quan s’han presentat oportunitats d’abordar la situació de Catalunya i el “conflicte polític” amb l’Estat, a diferència de l’Executiu central que, segons ell, va arrossegant els peus.

A més, ha anunciat que des de la Generalitat estan treballant en la creació d’una agència independent que pugui “pilotar el seguiment” dels projectes estratègics perquè Catalunya pugui obtenir els 30.000 milions d’euros provinents dels fons europeus per a la reactivació econòmica i social per la crisi del coronavirus.