Aragonès adverteix que si el Suprem inhabilita Torra no es podran aprovar els pressupostos

Diu que "respecta" els canvis al Govern i que Tremosa "s'ha de posar al dia"

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha afirmat que “amb una inhabilitació ferma del president caldrà veure quin és l’escenari polític” perquè ” un govern en funcions no pot aprovar projectes de llei”, amb relació als pressupostos de la Generalitat. Ha afirmat que aquest és un “element clau” pel Govern pels “pròxims dies”.

Sobre la remodelació de l’executiu d’aquest dijous ha dit que ja s’ha posat a disposició dels nous consellers pel que necessitin. Ha afirmat que “respecta” els canvis i agraeix la feina dels que surten del Govern. Sobre el nou conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, que ha criticat que Aragonès no demanés més diners pels sanitaris, el vicepresident li ha contestat que “s’ha de posar al dia”.

Aragonès ha explicat que aquest mateix dijous Torra li va notificar els canvis en l’executiu. “No puc fer altra cosa no només de respectar-ho sinó agrair als tres consellers que deixen el Govern el tracte i feina feta i treball compartit, i desitjar als tres nous consellers el millor dels èxits, perquè seran els èxits del Govern i del país”.

El vicepresident ha dit que els pressupostos estan “condicionats per dos elements”, un d’econòmic i un altre de polític. Ha afegit que “en un any normal” coneixen els recursos disponibles al juliol però ha criticat que aquest any el govern espanyol encara no ha notificat els recursos que es transferiran.

“Necessitem aquestes xifres per poder treballar”, ha lamentat. Ha explicat que “un context d’una caiguda del PIB que sembla que serà superior al 10% altera molt l’escenari d’ingressos”. Per això ha insistit al govern espanyol que ho faci arribar perquè és “absolutament necessari”.

Pel que fa a la situació política, ha indicat que hi ha “el risc d’una inhabiltació ferma” de Torra. Ha apuntat que seria “incomprensible per haver exercit la llibertat d’expressió, però a l’estat espanyol es persegueix la llibertat d’expressió i sobretot de responsables públics”. Ha recordat que un govern en funcions no podria aprovar el projecte de llei de pressupostos.

Ha recordat que dels pressupostos en depenen “els recursos necessaris per atendre totes les necessitats especialment en un moment en què es plantegen reptes en l’àmbit sanitari, educatiu, del món del treball i l’empresa i també el social”.

“És normal que t’hagis de posar al dia”

“No vull entrar en cap polèmica”, ha assenyalat Aragonès sobre les declaracions del nou conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, que en una entrevista Catalunya Ràdio, ha criticat que el vicepresident no donés suport públicament al president de la Generalitat, Quim Torra, quan va demanar per carta al govern espanyol que recorregués al MEDE per obtenir fons per a les autonomies, també per a Catalunya, i destinar-los a la sanitat. “Ja va tard en això”, ha dit Tremosa, que ha remarcat que els recursos es necessiten “ara”.

“És normal que t’hagis de posar al dia”, ha afirmat Aragonès. Ha argumentat que les pagues extres al personal sanitari s’ha començat a pagar a l’agost i al setembre s’acabarà d’abonar. “Ja s’està fent i aquesta és la realitat”, ha assegurat. Ha insistit que s’ha posat a disposició dels nous consellers per ajudar-los en el que necessitin.