Aquests són els requisits per demanar el bo jove de 250 euros

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El bo de lloguer per a joves ja és una realitat. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts 18 de gener l’ajut d’habitatge destinat a joves d’entre 18 i 35 anys amb baixos salaris, que serà compatible amb altres ajuts del pla estatal i se sol·licitarà a través de les comunitats autònomes, per tal de fomentar l’emancipació i l’accés a l’habitatge digne d’aquest col·lectiu.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha destacat en roda de premsa que la mesura “suposarà un element important perquè l’habitatge deixi de ser un obstacle” i ha subratllat que “serà una realitat aviat”.

Aquests són els requisits per accedir a la prestació:

  • Tenir entre 18 i 35 anys. El bo jove serà de 250 euros mensuals en el cas de pisos i 300 euros en el cas d’una habitació i beneficiarà únicament joves amb edats compreses entre els 18 i els 35 anys, ambdós inclosos. L’ajuda s’aplicarà a cada jove i no a cada habitatge, per tant, en pisos compartits podrà haver-hi més d’un beneficiari.
  • Els ingressos no poden superar els 24.318 euros anuals. L’ajuda estarà limitada a en l’àmbit econòmic. Només aquelles persones que no superin els 24.318 euros anuals per unitat de convivència (tres vegades l’indicador públic de renda, l’IPREM) podran rebre l’ajuda. Així mateix, és indispensable acreditar que viuen en règim de lloguer, figurar al contracte d’arrendament i estar empadronats en aquest habitatge.
  • Estar treballant. Per poder optar a la prestació s’haurà de tenir un contracte de treball, així ho va avançar la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero. Per tant, aquelles persones que estiguin en atur i en cerca de feina, es quedaran fora.
  • Lloguers de menys de 600 euros. L’habitatge llogat no pot superar el preu màxim de 600 euros al mes. Aquest límit podria ascendir als 900 euros sempre que ho aprovi la comunitat autònoma. L’habitatge també ha de ser la residència habitual del sol·licitant.
  • Quant de temps durarà? L’ajuda es podrà rebre durant un màxim de dos anys sempre que en aquest termini es compleixin els requisits establerts.
  • Quan es podrà sol·licitar? Tot i que s’ha aprovat aquest dimarts, el bo d’habitatge entrarà en funcionament amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener.