Aproven el primer medicament contra la Covid per a la venda en farmàcies

Rússia va aprovar el tractament Coronavir de R-Pharm per als pacients ambulatoris amb símptomes lleus a moderats de Covid-19 i el medicament antiviral podria ser distribuït a les farmàcies de país la setmana que, ha dit avui la companyia.

L’aprovació de Coronavir com a medicament venut sota recepta arriba després que Rússia va autoritzar al maig Avifavir, un altre medicament per Covid-19. Tots dos es basen en favipiravir, que va ser desenvolupat al Japó i és àmpliament utilitzat com la base de tractaments antivirals.

L’anunci de R-Pharm és una altra senyal que Rússia està esforçant-se per assumir el lideratge global en la cursa contra el virus. Ja està exportant els seus exàmens per detectar el Covid-19 i ha tancat diversos acords internacionals per a proveir la seva vacuna Sputnik-V.

R-Pharm va dir que va rebre l’aprovació per Coronavir després dels assajos clínics de fase III que van involucrar a 168 pacients amb Covid-19. El medicament va ser aprovat inicialment al juliol per a ús intrahospitalari en el tractament de pacients Covid-19, segons un registre governamental.