Àngels Ponsa, nova consellera de Cultura

La fins ara directora general de Cooperació Cultural de la Generalitat, Àngels Ponsa, ha estat nomenada consellera de Cultura en substitució de Mariàngela Vilallonga, i arriba al càrrec després d’ocupar-ne un quants en diverses administracions públiques catalanes.

Àngels Ponsa (Artesa de Segre, 1960) – , lleidatana tot i que resident a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), és llicenciada en Geografia i Història amb especialitat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (UB), i compta amb diversos postgraus i màsters.

També va ser coordinadora de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona de gener del 2016 a gener del 2017 i de gener del 2018 a juny del 2018.

I va ser tinent d’alcalde de Serveis a la Persona (de la Regidoria de Cultura, Educació, Joventut, Benestar Social i Esports) de l’Ajuntament de Sant Cugat (1995-2003).

Va ser cap del Servei de Participació de l’Associació Catalana de Minicipis (ACM) del 2003 al 2007, i també membre de la Comissió Mixta de Cultura del Consell Social de la Llengua Catalana, del Consell Escolar de l’Esport i de la subcomissió de Plans Educatius de la Conselleria d’Educació de la Generalitat, durant els mateixos anys.

Va exercir de diputada de JxSí al Parlament durant tres legislatures: la que va començar el 2010, la que va començar el 2015 i la que va començar el 2017, com a portaveu de la Comissió de Cultura i Llengua, i membre de les comissions d’Igualtat de les Persones, de la Infància, Justícia, Ensenyament i Universitats i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Es va afiliar a CDC el 1989 i va ser membre de les executives Local, Comarcal i Nacional, va presidir la Sectorial de Cultura de CDC (2008-16) i es va afiliar el 2016 al PDeCAT, del qual ha estat consellera nacional.