Alerta a Catalunya per la tornada de les pluges més intenses

Es podran superar els 40 litres per metre quadrat en 30 minuts

Protecció Civil ha iniciat la fase d’alerta del pla Inuncat per pluges intenses a partir del migdia d‘aquest divendres, amb especial afectació al litoral central i nord de Catalunya.

En un comunicat, ha explicat que la nit d’aquest divendres les pluges més intenses “es retiraran del litoral” de Girona i s’intensificaran a les comarques centrals del litoral, especialment al Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i la zona del Vallès (Barcelona).

Els ruixats previstos podran superar el llindar dels 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i podran anar acompanyades localment de tempesta i fenòmens de temps violent -fort vent, calamarsa o tornados-.

Puntualment, es podran superar els 40 litres per metre quadrat en 30 minuts, i es preveu que es puguin produir incidències en zones urbanes per acumulació d’aigua als carrers i inundacions en aparcaments, baixos i locals.

Protecció Civil ha demanat molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions i en les activitats a l’aire lliure.