Afusellat a mort per traficar amb ‘El Juego del Calamar’

Un jove ha estat condemnat a mort per haver distribuït, a través de dispositius USB, la popular sèrie sud-coreana ‘El joc del calamar’, a Corea del Nord. La ficció, a causa de ser una producció del país estranger, té prohibit qualsevol tipus de visionat, en ser considerats una “amenaça” pel règim autoritari i comunista del país asiàtic.
Segons informa Radio Free Asia (RFA), diverses còpies de la sèrie de Netflix es van introduir de contraban al país asiàtic, com succeeix també amb altres produccions del país veí i també d’altres nacionalitats. Els censors del govern van rebre la informació que estudiants estava veient de manera il·legal la sèrie creada per Hwang Dong-hyuk.
L’home que va traficar amb la sèrie de televisió ha estat condemnat a mort per un escamot d’afusellament. Les fonts consultades expliquen que l’estudiant nord-coreà que va comprar la unitat USB amb la sèrie gravada en el seu interior va ser condemnat a cadena perpètua, mentre que altres sis que van veure el programa hauran de complir cinc anys de treballs forçats. Els mestres i administradors de l’escola en la qual s’ha produït l’incident han estat acomiadats, expulsats ​​del Partit dels Treballadors i podrien acabar sent exiliats per a treballar a les mines.
La prohibició a ‘El joc del calamar’ no sols regeix l’aquesta sèrie en qüestió. En el 2020, Corea del Nord va aprovar una llei sobre la “eliminació del pensament i cultura reaccionaris”, la qual és sancionada amb pena de mort. La norma estableix que seran sancionats les persones que vegin, posseeixin o distribueixin mitjans de comunicació de països com Corea del Sud i els Estats Units.