Adolescents i adults joves lideren els contagis a Catalunya

Els adolescents i adults joves s’han convertit en els col·lectius que registren més casos d’infecció per coronavirus a Catalunya, un fenomen que s’explica per l’elevada mobilitat i interacció social d’aquests grups d’edat.

Però mentre en els instituts s’aconsegueix detectar la gran majoria d’infeccions i tallar els brots, a partir dels 18 anys es fa més difícil rastrejar els contactes dels casos positius.

Això fa que una proporció important de contagis en adults joves quedin sense diagnosticar, tal i com explica La Vanguardia.

Les persones sense diagnosticar, al no ser conscients que tenen el virus de la Covid-19, poden transmetre la infecció a altres sense saber-ho. D’aquí que una de les principals mesures que ha proposat el Departament de Salut per contenir l’epidèmia sigui la cancel·lació de classes presencials a les universitats durant dues setmanes. Amb això s’espera reduir la mobilitat i la interacció social, i per tant els contagis, en un col·lectiu en què l’epidèmia està ara fora de control.

Tant en la franja d’edat de 10-19 anys com en la de 20-29 s’han diagnosticat uns 200 nous casos per 100.000 habitants en la setmana del 2 al 8 d’octubre. Aquesta taxa és superior a la mitjana de Catalunya, que se situa en 129,5 casos per 100.000 habitants en els mateixos set dies. I multiplica per quatre els 50 casos setmanals que Alemanya considera el límit a partir de què cal introduir restriccions a la mobilitat i la interacció social.