Activada l’alerta INUNCAT per pluges intenses a tota la costa catalana

Entre divendres i dissabtes es podrien acumular 100 litres per metre quadrat en alguns punts o superar-se intensitats torrencials

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Inuncat davant la possibilitat de pluges intenses aquest divendres al matí a les Terres de l’Ebre, a la tarda al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona i a la nit a les comarques de Barcelona i Girona. Així, s’activen avisos taronges a totes les comarques del litoral i prelitoral català.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu pluges que superin els 40 litres per metre quadrat en 30 minuts i també augura un llindar d’acumulació de pluja de 100 litres per metre quadrat en 24 hores, informen aquest dijous en un comunicat.

Protecció Civil ha demanat “molta prudència en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat” a les comarques afectades i ha recordat que no s’han de travessar rius o zones inundables ni a peu ni amb un vehicle.

Malgrat tot, els experts recorden que es tracta, de nou, d’una situació de molt difícil previsió, molt pròpia per l’època de l’any. Un petit canvi en la trajectòria de la baixa o un canvi de vents pot fer que la pluja quedi retinguda pràcticament del tot al mar, com ja va passar en l’última DANA.

Per aquest motiu, cal estar informat de la previsió en cada moment, especialment en cas d’haver de sortir de casa o desplaçar-se a altres territoris.