Abusen sexualment de dues nenes de 13 anys

El jutjat d’Olot ha enviat a presó dos joves per abusar sexualment de dues adolescents de 13 anys en un domicili de la ciutat. Els fets van tenir lloc aquest diumenge a la matinada. Qui va donar l’avís va ser un veí, que va trucar a la policia per alertar-los que els dos detinguts estarien abusant de les víctimes i, segons avança El Punt Avui, també va enregistrar-ho amb el telèfon mòbil. Els Mossos investiguen ara si els dos joves haurien fet servir la submissió química per aprofitar-se de les dues adolescents. Els dos detinguts tenen antecedents i, segons fonts properes al cas, a un d’ells ja l’havien arrestat l’any 2018, quan era menor, per abordar dones al carrer a Olot -algunes d’elles, d’edat avançada- i fer-los tocaments.

Els fets van tenir lloc aquest diumenge a la matinada. Pels voltants de les quatre de la nit, un veí d’Olot va trucar a la policia per alertar-los que els dos joves estaven abusant sexualment de les menors. Les víctimes són dues adolescents de 13 anys. Aquest testimoni, fins i tot, va poder aportar una gravació feta amb el mòbil, perquè els joves es trobaven al pati exterior de l’habitatge, i el veí va enregistrar-los.

Segons explica El Punt Avui, quan els Mossos d’Esquadra van arribar al domicili es van trobar les dues adolescents endormiscades. Se les va traslladar fins a l’hospital per fer-los una exploració, com marquen els protocols en casos d’agressions i abusos sexuals. La policia investiga ara si, per aprofitar-se d’elles, els dos detinguts els van posar alguna substància a la beguda. Aquella nit, les dues adolescents havien sortit de festa (amb un grup de joves entre els quals hi havia els dos arrestats).

Els detinguts, que tenen 22 i 23 anys, van passar ahir a disposició judicial a Olot. El jutjat va ordenar que ingressessin a presó per abús sexual. Les famílies de les dues adolescents ja han interposat denúncia.

Tocaments en ple carrer

Tots dos joves tenen antecedents. Segons fonts properes al cas, a un d’ells els Mossos ja l’havien detingut quan era menor per fer tocaments a dones a qui abordava en ple carrer a Olot. Va passar l’any 2018, entre els mesos d’agost i octubre. En total, se li van atribuir sis delictes (cinc d’abús sexual i un d’agressió). Les víctimes eren dones d’entre 60 i 88 anys.

El jove actuava al capvespre o quan es feia fosc. Escometia les ancianes quan caminaven pel carrer, les arraconava contra una paret, els hi feia tocaments i també les obligava a mirar-lo mentre es masturbava davant seu.