ABBA anuncia el seu retorn després de 39 anys

El grup suec treurà un nou disc i farà un concert a Londres a través d'hologrames

ABBA, el mític grup suec dels anys 70, ha anunciat el seu retorn al món de la música després de gairebé 40 anys des que es van separar. Els guanyadors del Festival d’Eurovisió del 1974 trauran un nou àlbum titulat “Voyage” el 5 de novembre amb deu noves cançons, dues de les quals ja s’han publicat avui.

A més del nou treball, els quatre components d’ABBA també faran un concert a Londres el 2022. Cap d’ells, però, està a dalt de l’escenari. Els xous es faran amb hologrames, avatars digitals de quan ells eren joves. Les entrades es posaran a la venda dos dies després de la posada a la venda del nou disc.

39 anys des de la seva separació

Format a finals dels anys 60 a Suècia, el nom ABBA correspon a les inicials dels noms dels integrants. Arran de la seva victòria al Festival d’Eurovisió de 1974 es van donar a conèixer a tot el món i van ser un dels grups més importants de la dècada amb cançons com “Waterloo”, “Dancing Queen”, “Mamma Mia” o “Chiquitita”.

Van publicar vuit àlbums i quaranta senzills que van arribar al número 1 fins que van decidir separar-se l’any 1982. Deu anys després, el 1992, es va publicar un disc de grans èxits “ABBA Gold” que es va convertir en un dels més venuts al món. Des de feia anys s’anunciava un possible retorn del grup suec, que finalment es farà realitat el 2021, 39 anys després de la seva separació.