Categories: CATALUNYA

A Catalunya baixarà un 50% el preu del transport públic

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha garantit que el Govern compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l’executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%. Ho ha anunciat en declaracions a la premsa aquest dissabte després de conèixer les mesures aprovades pel Consell de Ministres per fer front a la inflació. El govern espanyol ha decidit rebaixar el preu dels abonaments estatals de transport al 50% i fins al 30% els autonòmics i locals, deixant en mans d’aquestes administracions un descompte encara més gran. Puigneró ha explicat que la Generalitat compensarà “el tram que falta” tot i considerar-ho “populista” i “electoralista”.

“Abaixar el preu del bitllet és més propi de populistes, de solucions fàcils, però no és la solució que se li demana a un polític que hauria de ser estadista”, ha afirmat. Per això, ha reclamat a l’Estat el traspàs íntegre del servei de Rodalies de Catalunya ja que “tenir un preu del bitllet raonable és quelcom important en matèria de transport públic, però és molt més important tenir un bon servei”.

A més, ha deplorat que l’executiu estatal no els informés abans de la decisió de rebaixar el preu del transport públic, que a Catalunya està participat per l’Estat, la Generalitat i els ajuntaments: “No se’ns ha comunicat una mesura com aquesta que afecta les finances i la sostenibilitat dels pressupostos del transport públic”.

El també conseller de Territori i Polítiques Digitals, que ha xifrat en 22 milions d’euros l’impacte de la rebaixa sobre les arques públiques, ha lamentat que l’Estat no s’hagi fet càrrec del “forat” que ha suposat l’increment del preu de l’energia per a les operadores de transport. “Algú ho haurà de pagar”, ha advertit.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Espanya és el país europeu amb més contagis de verola del mico

A Espanya s'han notificat un total de 5.792 casos de verola del mico fins a…

17 minuts fa

Se surt de la via, xoca contra un cotxe aparcat, es fuga i triplica la taxa d’alcohol

La Policia Local de Santander va interceptar la matinada passada una conductora que, després de…

55 minuts fa

Colau creu que ni l’Estat ni la Generalitat han ofert recursos suficients per atendre a les víctimes del 17-A

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que ni l'Estat ni la Generalitat han ofert recursos…

1 hora fa

Intervenen més de 2.100 falsificacions de marques valorades en més de 600.000 euros a la Jonquera

La Guàrdia Civil ha intervingut 2.169 falsificacions de marques valorades en 667.935 euros en dues…

1 hora fa

Atropella un jove i es dona a la fuga

Un conductor ha atropellat a un jove aquesta matinada de dimecres, al voltant de les…

2 hores fa

Sant Hilari renova l’entrada del poble

Després d’uns mesos d’obres, l’entrada de Sant Hilari Sacalm ja llueix com a símbol de…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.