58 morts en un incendi a l’ala d’aïllament covid d’un hospital

La causa del foc ha estat l'ús incorrecte de les bombes d'oxigen

Almenys 58 persones han mort en un incendi declarat en una ala d’aïllament per a pacients covid de l’Hospital Universitari Al Husein de la ciutat de Nasiriya, situada al sud de l’Iraq.

Entre els morts hi ha set treballadors sanitaris, segons una font mèdica citada per l’agència oficial de notícies iraquiana, Nina. La mateixa font adverteix que podria haver-hi desenes de víctimes sota la runa.

El Ministeri de l’Interior ha informat que ja s’ha aconseguit controlar l’incendi, declarat en una sala amb desenes de pacients positius en coronavirus. La direcció de Salut del govern provincial de Di Car ha determinat que la causa de l’incendi ha estat l’ús incorrecte de bombes d’oxigen.

El primer ministre, Mostafá al Kazemi, ha anunciat l’inici d’una investigació i la declaració de dol oficial al país. A més, el Govern provincial ha decretat l’estat d’emergència i ha convocat tots els doctors llicenciats a atendre a les víctimes de l’incendi.

L’abril passat, el Iraq va sofrir un altre incendi a l’Hospital Ibn Jatib de Bagdad que va deixar un balanç de 130 víctimes. Aquest incendi es va relacionar amb l’explosió d’una bombona d’oxigen en una de les unitats de vigilància intensiva de l’hospital, en el qual estaven ingressats desenes de pacients de coronavirus.

El succés va dur a centenars de manifestants a protestar per reclamar el cessament del ministre de Sanitat, Hasán al Tamimi, que finalment va ser suspès en les seves funcions. El primer ministre va assegurar aleshores que el Govern treballava per identificar i “fer rendir comptes” als responsables de l’incident.