4.000 euros de multa per afegir una persona en un grup de Whatsapp sense permís

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades, AEPD, ha imposat una multa de 4.000 euros a una entitat esportiva per incloure en un grup de Whatsapp una persona sense el seu permís.

Una antiga usuària d’un gimnàs de Còrdova, Club Deportivo Sansueña, amb el qual feia més de deu anys que no hi tenia relació, va presentar el mes de març passat una denúncia per la vulneració de la llei de protecció de dades, en fer públiques les seves dades personals sense consentiment.

L’AEPD va admetre la demanda al maig i ara ha decidit contra l’entitat, que haurà de pagar 4 multes de 1.000 euros cadascuna, per haver comès quatre infraccions contra la llei de Protecció de Dades:

Haver exposat el telèfon mòbil en un grup públic sense consentiment; haver conservat les dades més de 10 anys quan ja no era clienta, i per vulnerar la confidencialitat i la seguretat de les dades personals de la denunciant, perquè no s’han aplicat les mesures adequades per a la seva protecció.

La resolució de l’AEPD es basa en el Reglament General de Protecció de Dades, RGPD, i el Reglament Europeu, que consideren les infraccions greus o molt greus, amb sancions que poden arribar als 20 milions d’euros de multa.