Vic recupera la totalitat de les parades dels mercats setmanals

El mercat dels dimarts amplia espai cap a la rambla del Carme, rambla del Passeig i a la plaça del Carbó, on hi haurà parades de fruita i verdura

Imatge del mercat setmanal de Vic. CEDIDA

Des d’aquest cap de setmana els mercats de marxants de Vic han recuperat la totalitat de parades, tenint en compte que amb el tancament perimetral municipal vigent es pot garantir un aforament de públic del 30%, tal com estableixen les actuals mesures de seguretat per frenar la pandèmia.

A partir de demà dimarts 17 de novembre, es torna a ampliar la superfície del mercat de manera que algunes parades de la plaça Major estaran situades a la rambla del Passeig –ocupant tot l’espai fins al final-, a la rambla del Carme i a la plaça del Carbó. Així, tal com s’ha fet durant tot aquest període de pandèmia, per complir amb la normativa vigent, s’han reubicat parades i, en aquest cas, algunes de fruita i verdura es desplaçaran de la plaça Major a la plaça del Carbó.

Pel que fa al mercat setmanal del dissabte, com que no es pot ampliar més l’espai, es fa un control d’aforament tant a la plaça Major com a la rambla del Passeig mitjançant una empresa especialitzada per no sobrepassar el 30% d’aforament de públic permès, mesura que s’ha respectat. Quant al mercat de marxants del diumenge al passeig de la Generalitat, torna a haver-hi totes les parades i, atès que hi ha espai disponible, s’ha allargat la zona de mercat.

A tots els mercats no sedentaris de Vic continuen vigents totes les mesures sanitàries i de seguretat decretades per les autoritats competents, tal com explica Bet Piella, regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació. A les parades d’alimentació és obligatori fer servir guants o bosses en el cas de l’autoservei. A la resta de parades, és el responsable de cada negoci qui ha de vetllar pel seu propi aforament i per l’ús del gel hidroalcohòlic. Per garantir la higiene i minimitzar el risc de contagi s’ha prohibit que hi hagi parades que venguin productes no embossats, ja que no es permet remenar els articles.

Als mercats de marxants, es garanteixen tant les distàncies entre parades que es troben una davant de l’altra com les distàncies laterals.