L’Ajuntament de Vic reconeix la feina de la comunitat educativa en un any escolar gens fàcil

Avatar photo

La cloenda del curs escolar va homenatjar el professorat jubilat l’any passat i les direccions que deixen el càrrec en un acte que va comptar amb la conferència de la professora i pedagoga Anna Ramis

L’Auditori Marià Vila i d’Abadal del Sucre va acollir ahir l’acte de cloenda del curs escolar 2020-21, un acte que estava previst inicialment per inaugurar el curs, però que va ser posposat amb motiu de la pandèmia.

Presidit per l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, l’acte va ser un reconeixement i agraïment a la comunitat educativa en un final de curs ple de reptes, incerteses i canvis que han marcat l’agenda dels centres escolars. Erra va agrair la tasca feta perquè el professorat és un “referent per a infants i joves que emprenen el seu camí i amb qui estableixen un vincle de confiança. “L’estima, l’esforç i el compromís dels mestres amb l’educació és l’eina clau per transformar la societat”, va afegir.

Anna Erra va subratllar la involucració de Vic com a ciutat educadora, per construir una ciutat amable i compromesa que aposta per la formació al llarg de la vida, i que exerceix un lideratge més enllà dels centres educatius.

 

Reconeixement a professorat jubilat i equips directius que deixen el càrrec

 

Durant l’acte es va homenatjar el professorat de Vic que es va jubilar el curs passat, com a agraïment a la tasca feta per joves i infants però també per la ciutat. Elisabet Franquesa, regidora d’Educació i Joves, va elogiar la feina vocacional, bàsica i importantíssima que fan els mestres pel conjunt de la societat.

 

Per primer cop, es va fer un reconeixement als equips directius que deixen el càrrec enguany i que han estat al capdavant d’escoles i instituts. “Aquest és un repte que moltes vegades costa d’emprendre però que és satisfactori quan es veuen els canvis i la petjada que l’escola deixa als alumnes al cap dels anys”, va recordar Franquesa.

Els reptes de la pandèmia en l’educació

La cloenda del curs va comptar amb la conferència de la professora i pedagoga, Anna Ramis, que va pronunciar  “Què hem après sobre el vincle famílies-escola durant aquesta pandèmia? Avenços i reptes a les comunitats educatives”.

Ramis va plantejar el vincle entre la família, l’escola i l’alumnat com una eina de confiança i prospecció del jovent. També va plantejar els reptes i canvis que la pandèmia ha portat a les escoles i instituts, com la incertesa i l’imprevist en l’estructura educativa molt ben organitzada o la revolució digital que ha fet redescobrir l’educació tant a alumnes com a famílies.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sabadell construirà un total de 528 habitatges de lloguer protegit

Notícia següent

Sabadell inicia un programa de suport a la digitalització de micropimes i persones treballadores autònomes

Notícies relacionades