L’Ajuntament de Manresa ofereix el bitllet senzill de bus per 1 euro durant l’estiu

Des del consistori, volen continuar recuperant la confiança dels usuaris en el transport públic i el seu ús

Imatge del ple de Manresa. Foto CEDIDA

Amb l’objectiu de continuar recuperant la confiança dels usuaris del bus urbà i promocionar l’ús del transport públic de la ciutat, l’Ajuntament de Manresa ofereix el bitllet senzill a 1 euro durant tot l’estiu, a partir del proper dilluns 6 de juliol.

Amb aquesta mesura i que el servei ja està al 100% de la seva oferta des del dia 21 de juny, amb el servei de no lectius (servei habitual en els mesos d’estiu), es convida tothom que ho vulgui a fer servir el bus urbà per als seus desplaçaments habituals per la ciutat.

Aquestes darreres setmanes amb totes les mesures posades en marxa (increment del servei, accions de neteja i higiene i campanyes de promoció), els usuaris estan recuperant la confiança en el servei, i s’observa un increment sostingut en el seu ús per moure’s per la ciutat. La mesura del bitllet senzill a 1 euro s’inscriu en el conjunt de mesures que promou l’Ajuntament de Manresa en el marc del Pla de Recuperació Social i Econòmica engegat amb motiu de la pandèmia de la  Covid-19.

Per tal de fer promoció de la campanya del bus a 1 euro, es posaran vinils a les principals marquesines de la ciutat i als busos, també se’n farà difusió als panells electrònics que indiquen el temps de pas de cada bus, a la web de manresabus, app i a les xarxes socials. Tot amb l’objectiu d’incrementar l’ús del transport públic de la ciutat, tant pels usuaris habituals, com per a persones que en vulguin provar la seva eficàcia i comoditat, sobretot en aquests mesos d’estiu.

La campanya posa èmfasi en la seguretat, la frescor i la sostenibilitat de l’ús del transport públic i segueix informant del preu de les targetes multiviatge com la T-10 (a 0,91 € el viatge) i la T-mes (que per un euro al dia permet viatges il·limitats) que permeten preus molt competitius per a moure’s per la ciutat amb comoditat. Amb el bitllet senzill també a 1 euro es vol convidar a tothom a provar el servei.

Altres mesures que ja s’han dut  terme darrerament:

-Recuperació del 100% del servei

-Venda de bitllets senzills al bus

-Bescanvis de les targetes T-mes que s’hagin caducat durant els dies de confinament, o altres targetes que s’hagin malmès.

-Campanya de recuperació de confiança en el transport públic: a banda de l’us obligatori de mascaretes al transport públic i de les neteges diàries, s’han instal·lat unes mampares de protecció als conductors per incrementar la seguretat, també s’han instal·lat dispensadors de gel per tal de poder-se netejar les mans a l’entrar o sortir del bus.

-Campanya de comunicació amb l’eslògan: “Estem preparats per reprendre el viatge junts: a Manresa mou-te de forma sostenible i segura en bus”.