Enxampen un home cremant una església a Vic

L’acusat ha acceptat indemnitzar els negocis i institucions que van patir desperfectes

església de Vic

Un home ha estat condemnat a un any de presó per cremar la porta de l’església del Carme de Vic, la porta de dues entitats bancàries i els para-sols de la terrassa d’un bar. Els fets van tenir lloc el dia 7 d’octubre del 2020.

El judici, que estava previst per començar aquest dimarts a la secció 7 de l’Audiència de Barcelona, ha quedat suspès perquè l’home ha reconegut els fets després que la seva defensa hagi arribat a un acord amb la Fiscalia, que abans d’aquesta conformitat reclamava una condemna de sis anys.

Arran d’aquest acord, el tribunal ha dictat la sentència al moment per un delicte de danys, i l’ha declarat ferma perquè defensa i Fiscalia han anunciat que no presentaran recurs.

La sentència té en compte com eximent que l’home té un trastorn bipolar que, sumat al consum de drogues, “va suposar una disminució de les seves capacitats psicològiques” aquella nit.

L’acusat ha acceptat també indemnitzar una entitat bancària per un valor de 1.345 euros pels danys causats, amb 2.776 euros al propietari del negoci al qual va cremar els para-sols i amb 2.299 euros pels danys ocasionats a l’església. Això suposa un total de 6.420 euros.

La seva advocada ha demanat al tribunal que suspengui la pena de presó, ja que és menor a 2 anys i l’home no té antecedents, però seran les pertinents autoritats judicials les que decideixin aquest fet.