Campanya de donació de sang a Vic

Vic acull diferents jornades de donació de sang i plasma aquest estiu a l’Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic:

  • Donació de sang: tots els dimarts del mes d’agost ( 3, 10, 17, 24 i 31) en horari de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre.
  • Donació de plasma: Dilluns 9 i 30 d’agost en horari de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 9 del vespre.

El Banc de sang demana que tothom qui pugui s’acosti a donar sang. Amb el lema “Viu i fes viure” recordem que, tot i les vacances, els pacients continuen necessitant donacions de sang per als seus tractaments. I encara es preveu més activitat que estius anteriors, a causa de la cinquena onada d’expansió de la pandèmia.

Es calcula que entre juliol i agost caldran 40.000 donacions de sang per poder atendre els malalts als hospitals.

Les transfusions han pujat un 10% respecte a l’estiu de 2019 i per això calen més donacions per garantir els tractaments. A més, a l’estiu, les donacions de sang baixen un 30%, ja que alterem les rutines i no hi pensem.

Anima’t a donar sang per primera vegada

A causa de la pandèmia, aquest any s’han reduït a prop de la meitat les persones que s’estrenen en l’experiència de donar sang. El motiu és que no s’han pogut organitzar campanyes de donació en universitats, escoles o empreses. Per això el Banc de Sang anima a què ens estrenem com a donants durant les vacances d’estiu o bé abans de marxar, ja que hi ha moltes persones que ho necessiten.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  •  Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Al web www.donarsang.gencat.cat es poden consultar el lloc més proper on donar sang.