3 detinguts per intentar robar en sis centres educatius de l’Anoia

Desconnectaven l'alarma del centre per evitar que sonés

Els Mossos han detingut tres homes, de 22, 25 i 28 anys, acusats d’intentar robar en 6 centres educatius de l’Anoia. Els fets es remunten a mitjans de desembre, quan la policia va conèixer diversos robatoris en centres educatius amb el mateix ‘modus operandi’. Els lladres desconnectaven el corrent elèctric de les alarmes i, d’aquesta manera, s’asseguraven que no s’activaria durant el robatori.

El 15 de gener es va rebre la denúncia que s’havia inutilitzat l’alarma d’un institut de Piera i es van localitzar sis centres on s’havien manipulat les alarmes. Per això, van muntar un dispositiu que va permetre detenir els tres homes. Després de passar a disposició judicial, dos han quedat en llibertat i un ha ingressat a presó per causes pendents.

Els centres on s’havien manipulat les alarmes eren quatre a Piera, un a Vallbona d’Anoia, i un a Hostalets de Pierola. En l’operació policial del 15 de gener, els Mossos van muntar un dispositiu amb efectius de paisà i uniformats.

A la matinada, els agents van observar com un vehicle amb tres homes s’aproximava a un dels centres vigilat pels mossos. Dos dels ocupants van baixar del cotxe, van obrir la porta del grup electrogen del centre i van inspeccionar el seu interior.

Ràpidament els agents van interceptar els dos homes. El conductor del vehicle va fugir i, poc després, va ser localitzat en una pista forestal d’Hostalets de Pierola. En l’escorcoll del vehicle els agents van localitzar tot tipus d’eines susceptibles de ser utilitzades per perpetrar robatoris com: cisalles, pota de cabra, llanternes, guants, etc.

Els tres homes van quedar detinguts i la investigació continua oberta. No es descarta que estiguin implicats en altres robatoris.