Reus dissenyarà un parc d’esports de lliscament amb la col·laboració de les federacions de patinatge

Carles Pellicer ha demanat disculpes al col·lectiu skater per no haver complert els compromisos parlats

Carmelo Paniagua, Carles Pellicer, Ramon Basiana i Jordi Cervera durant la presentació. Foto: Laura Vargas-Machuca

L’Ajuntament de Reus anuncia la col·laboració amb les federacions de patinatge per dissenyar un parc d’esports de lliscament a la ciutat.

La presentació, que ha comptat amb l’assistència de l’alcalde, Carles Pellicer, la del regidor d’Esports, Jordi Cervera, la del president de la Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, i la del president de la Federació Catalana, Ramon Basiana, ha donat resposta a la necessitat de renovar les instal·lacions existents dedicades a aquesta activitat.

Carles Pellicer ha esmentat que “de la mà dels millors experts disposarem d’una proposta adequada a les necessitats del conjunt de la ciutat, de manera que Reus pugui guanyar un espai públic per al lleure i l’esport del conjunt de la ciutadania”. També ha recordat que aquesta proposta havia estat presentada als Pressupostos participatius però no havia obtingut suficients vots per poder-se executar. Ahir es van reunir amb el col·lectiu de skaters i els hi van demanar disculpes per no haver complert els diferents compromisos que havien acordat, fet que Pellicer ha definit com una “assignatura pendent”.

Reus ja disposa d’un Skate Parc, situat a la zona del Parc dels Capellans de Reus, i durant molts anys ha estat motiu de debat per la seva idoneïtat, el seu manteniment i l’orientació esportiva de les seves instal·lacions. El nou projecte  pretén ubicar-se al mateix Parc dels Capellans de manera que integri i ampliï les instal·lacions ja existents. Els usuaris ja poden veure algunes millores com la col·locació d’una font. Encara que no hi ha una data exacte per a que aquest projecte vegi la llum, l’objectiu és que les noves instal·lacions estiguin llestes a finals d’aquest 2019 o principis del 2020. Fins a aquesta data es faran petites intervencions.

El president de la Federació Espanyola, Carmelo Paniagua, ha agraït aquesta iniciativa i ha felicitat a l’Ajuntament de Reus, ja que “es tracta del primer ajuntament de l’estat que sol·licita i planteja una proposta d’aquesta mena a la Federació”. La incorporació del skateboard als Jocs Olímpics de Tokio 2020 com a esport oficial ha propiciat aquesta iniciativa.