Residències de luxe pels gats sense llar de Reus

A la ciutat hi ha més de 1.300 solars abandonats, alguns a mig edificar que són utilitzats pels animals que estan al carrer

A la ciutat hi ha una sèrie d’esquelets que recorden la gran crisi mobiliària del 2007. Es tracten de solars a mig edificar que han quedat totalment abandonats i, actualment, s’han convertit en els nous palaus pels gats forals.

Aquestes propietats són més complicades de vendre o reutilitzar, ja que s’ha de demolir tota l’estructura i iniciar l’obra de zero. En aquest cas, qualsevol agent immobiliari o constructora que vulgui edificar, haurà d’assegurar en el contracte aquesta seguretat per evitar l’ús d’infraestructures que porten gairebé una dècada en punt mort.

Hi han molts solars abandonats (tan edificats com sense edificar) que estan distribuïts a la ciutat. Segons informa l’Ajuntament de Reus, a la capital del Baix Camp hi ha més de 1.300. Aquests espais fan perillar la seguretat i la salubritat de la ciutat, ja que són llocs on es pot provocar un incendi o s’incrementa de manera descontrolada poblacions d’insectes –com mosquits— o animals. L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb els propietaris per assegurar un manteniment d’aquestes zones, mitjançant una carta on s’estipula tots aquests punts. A banda dels documents administratius, enguany la regidoria de Medi Ambient també ha engegat una iniciativa per posar en contacte als propietaris d’aquests solars amb emprenedors i empresaris que tinguin idees per reutilitzar els espais, així els amos cediran el seu ús de manera temporal en un contracte fet a mida per cada cas.

Un cas sense cap resposta
Entre els molts solars abandonats existeixen a la ciutat, hi ha un que es troba al costat de l’estació d’autobusos de Reus. El número 17 de l’avinguda Salou és un solar que està a mig edificar. Un suposat edifici que, si s’hagués construït, tindria més d’una desena d’habitatges.

Imatge de l'edificació que hi ha a l'Avinguda Salou de Reus
L’edificació que hi ha a l’Avinguda Salou de Reus

Ara, quan els veïns transiten per la zona, l’únic que veuen és una enorme estructura a mig edificar on una colònia de gats ha `instal·lat´ la seva residència.

Tal com ens explicava el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, “tenim casos d’èxit en altres ciutats que ens anima a impulsar la reutilització dels solars”, una política molt demandada arreu del món. En aquest sentit, tal com publica el web `Urbanist´, a Texas (Estats Units) un Hipermercat Walmart abandonat actualment és la biblioteca més gran d’una planta de tot el país, demostrant l’efectivitat d’aquesta iniciativa política.