Treball conjunt per al disseny de l’estratègia de desenvolupament i ocupació de Reus

Aquest projecte parteix de les accions prioritzades als Espais d'Acció Col·lectiva de la ciutat 2020

La Regidoria d’Empresa i Ocupació, amb Mas Carandell i el suport de la consultora Notus, organitzen els propers 26 i 27 d’abril i 4 i 6 de maig, els tallers telemàtics que establiran les bases de l’Estratègia de desenvolupament socioeconòmic de l’ocupació de Reus pels propers anys, i que comptaran amb la participació de representants de tots els sectors econòmics, socials, entitats i institucions que despleguen la seva activitat a la ciutat i al territori.

Pel Regidor d’Empresa i ocupació Carles Prats “el desplegament d’aquesta estratègia pretén tenir un impacte en el model productiu de Reus, per fer front als reptes socials i econòmics, per promoure un desenvolupament més Integral, intel·ligent i sostenible. També es busca incidir en el suport i la transformació de les empreses, professionals i organitzacions,  per adaptar a la realitat dels nous temps i dels reptes futurs. I per tal de mantenir l’activitat econòmica i els llocs de treball, potenciant la qualificació, l’atracció de talent, i la recuperació i  posada en valors de sectors professionals importants pel teixit social de la ciutat”.

Les dues primeres taules de treball programades corresponen als dos projectes estratègics sorgits de les conclusions dels Espais d’acció col·lectiva impulsats el 2020 per Mas Carandell, i dues són novetat i tenen el propòsit de revisar, validar i prioritzar les actuacions a desenvolupar en el període 2021-2023.

Els tallers seran en horari de tarda, de les 16:00 a 18:00h via Zoom, concretant-se el calendari següent:

26 d’abril: Consolidació i evolució dels sectors estratègics

27 d’abril: Suport a microempreses i petites empreses

4 de maig: Ocupació de qualitat i inclusió social

6 de maig: Governança de l’estratègia

Aquest projecte parteix de les accions prioritzades als Espais d’Acció Col·lectiva de la ciutat 2020, incorporant les prioritats de les polítiques i directrius europees (Agenda 2030, ODS,  Next Generation EU, React UE) i les línies de concreció a nivell estatal i local, ens diversos Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència; Reactivació Econòmica i Protecció Social.