Els propietaris d’un bar es troben pintades de “fuera fachas” a la façana

També van trobar cartells on s'acusa a l'establiment, situat al barri Horts de Miró, de ser "còmplice de la brutalitat policial"

Els propietaris del bar Toribio -al barri Horts de Miró- es van trobar, ahir, amb pintades i cartells encolats a la façana i les persianes del seu establiment quan es disposaven a obrir el local, a les 6 h. A les guixades es podia llegir “Fuera fachas” i els cartells acusaven els propietaris de ser “còmplices de la brutalitat policial”. Una de les propietàries, Nati Magaz, assegura que no entén el motiu dels fets i que l’únic que se li acudeix és que “els dos dies de les vagues generals es va obrir l’establiment”, i potser això “no va agradar a algú”. “Si la persona que va fer la pintada ens conegués no hauria posat aquesta paraula”, sosté Magaz.

Les pintades en què s’acusava de “fatxes” i “còmplices de la brutalitat policial” als propietaris del local, els han afectat de forma directa. Magaz ha explicat que els clients del seu bar sempre han estat molt diversos, amb ideologies diferents, però que “mai hi ha hagut cap incident per aquest motiu”. Tot i això, la restauradora reconeix que els últims mesos, davant la situació política que es viu a Catalunya, “l’ambient està més caldejat”. Però, de cap manera esperaven que podria passar un fet així. “Fa 30 anys que estem al barri, tenim els cafès pendents, col·laborem amb Restaurants Contra La Fam, i amb tot el que es necessita al barri”, ha manifestat Magaz, motiu pel qual considera que “hauríem de conscienciar-nos de la situació a la qual estem arribant entre els mateixos ciutadans”. “Estic a favor que cadascú defensi la seva postura, però s’hauria de fer sense perdre mai el respecte”, ha sentenciat.

La propietària també ha explicat que van donar l’avís a l’ajuntament i aquest mateix matí, treballadors de la brigada s’han desplaçat al local i han netejat les pintades, ja que “la façana és propietat de l’ajuntament”. D’altra banda, Magaz ha confirmat que van denunciar els fets ahir, cap a les vuit del vespre, als Mossos d’Esquadra.