Una tractorada i una comitiva d’alcaldes i regidors culminen el 8-N a Reus

L'acte ha començat com una concentració a la Mercadal i ha acabat convertint-se en una manifestació pels carrers de Reus

La jornada de vaga general ha culminat a Reus amb una concentració que començava a la plaça del Mercadal per acabar, més tard, a la plaça Teresa Miquel i Pàmies. Tot just a l’inici de la concentració, una comitiva d’alcaldes i regidors de diferents territoris del Baix Camp han sostingut diverses pancartes  davant el consistori reusenc on es podia llegir ‘Llibertat Presos Polítics’. En aquest moment, s’han llegit els manifests de l’ANC i la Unió de Pagesos que demanaven i exigien la llibertat dels vuit presos polítics, els quals s’han nomenat un a un. La concentració, però, ha acabat convertint-se en una manifestació que ha recorregut els carrers de Reus acompanyant una tractorada amb més d’una quarantena de remolcadors que feien soroll en rebuig de l’empresonament dels consellers.

Pocs minuts abans de les sis de la tarda, la plaça del Mercadal començava a omplir-se i ja estava tot preparat per començar la concentració. Una gran estelada desplegada a terra era envoltada per les fotos dels vuit consellers empresonats. A l’altre cantó de la plaça, alcaldes i regidors de diferents territoris del Baix Camp s’han reunit per sostenir tots junts dues pancartes que cridaven per la llibertat dels presos polítics. El batlle de  Reus, Carles Pellicer, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i les regidores de Salut i Cultura al consistori reusenc, Noemí Llauradó i Montserrat Caelles, han estat alguns dels presents en aquesta comitiva. Aquest gest simbòlic a estat acompanyat per la lectura dels manifests de l’ANC i la Unió de Pagesos, que han coincidit en exigir la llibertat dels consellers empresonats: Oriol Junqueras, Meritxell Borràs, Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Carles Mundó.

Passats dos quarts de set de la tarda, la concentració s’ha convertit en una manifestació que ha recorregut diversos carrers de Reus a base de càntics, entre els quals han destacat aquells que demanen la llibertat dels presos polítics i la voluntat de no formar part d’Espanya. Els assistents que es trobaven en primera línia, torxes en mà, portaven també les fotos dels consellers empresonats. Tot i això, els manifestants s’han aturat a l’alçada de la plaça de la Sang, on s’ha deixat pas a una llarga desfilada de tractors, al ritme dels clàxons d’aquests, que posteriorment s’ha seguit fins al final del trajecte, a la plaça de Teresa Miquel i Pàmies.

Finalment, prop de les vuit del vespre, s’apropava el final de l’acte que ha concentrat milers de reusencs en una tarda més de lluita i protesta a la capital del Baix Camp, durant la jornada de vaga general del dia d’avui. Per acabar, els càntics i aplaudiments dels assistents se sobreposaven a l’últim manifest que s’ha llegit i que posava fi a la manifestació, a la plaça Teresa Miquel i Pàmies.