Reus Transport reforça el servei de bus al cementiri per Tots Sants

El servei connecta el centre de la ciutat amb el Cementiri

Fins a l’1 de novembre, Reus Transport ofereix un servei d’autobús específic que connecta el centre de la ciutat amb el Cementiri. Amb la Línia 35 Servei especial Tots Sants serà més accessible arribar al Cementiri amb transport públic des del centre de la ciutat durant aquests dies de major afluència de gent. El servei extraordinari se suma al de la línia 32 que habitualment ja fa el servei al cementiri.

L’1 de novembre, Tots Sants, la línia 35 serà gratuïta i iniciarà el servei a les 8:52h i el finalitzarà a les 19:00 h, amb una freqüència de pas de 15 minuts. Els dies 30 i 31, el servei començarà a les 9:00h des de la plaça de les Oques, i tindrà una freqüència d’una hora, i l’última sortida des del Cementiri serà a les 18:58h.

La línia 35 comença el recorregut a la plaça de les Oques, continua pel passeig Sunyer i el passeig Prim, la plaça de la Pastoreta, l’estació d’autobusos, avinguda del president Macià, carre de Cambrils, rieres d’Aragó i de Miró, plaça de Pompeu fabra, avinguda de Maria Fortuny, i la carretera de Montblanc fins al cementiri.

Dispositiu especial a cementiri amb motiu de Tots Sants
L’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha preparat un seguit d’actuacions amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania les màximes facilitats en la seva visita al Cementiri General de Reus durant la festivitat de Tots Sants.

  • Horari especial del cementiri. Del 22 al 29 d’octubre i el 2 de novembre, el Cementiri obre les portes de manera ininterrompuda entre les 9:00 i les 19:00h. Els dies, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, s’amplia l’horari i el recinte s’obrirà de 7:00 a 19:00h.
  • Aparcament. Pel que fa a l’aparcament, a més de les mesures habituals per facilitar l’accés i estacionament de vehicles, des de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp es recorda que la zona d’aparcament habilitada a la part posterior del cementiri es troba oberta als vehicles des del dia 24 d’octubre.
  • Dispositiu de la Guàrdia Urbana. El dispositiu de Guàrdia Urbana té com a objecte la regulació i millora de l’accés al cementiri, així com garantir la seguretat de les persones que s’hi desplacin durant aquests dies, ja sigui a peu, en vehicles particulars o en transport públic. La regulació del trànsit se centrarà a l’accés d’entrada al cementiri per la avinguda de Montblanc, la cruïlla amb la carretera del Morell, l’accés a la avinguda de la Pau i el camí lateral i de darrera del cementiri. Pel que fa a la sortida, es farà per la riera de la Abeurada en direcció a l’avinguda de Montblanc, o la urbanització Sant Joan.
  • Servei de neteja. Es dóna continuïtat al servei de neteja de sepultures. Es tracta d’un servei que el pot sol·licitar qualsevol titular d’un dret funerari. En el punt d’informació de l’oficina del cementiri també es podrà demanar informació i contractar-ne el servei. Les persones interessades podran escollir la freqüència que li sigui més interessant: una, dues, tres, quatre o dotze vegades l’any.
  • Altres serveis. La jornada de Tots Sants disposarà de la presència d’una unitat d’ambulància amb personal d’assistència per atendre a les persones que ho necessitin. D’altra banda, el cementiri disposa d’un vehicle elèctric i d’una cadira de rodes per facilitar la mobilitat.
  • Exposició Pere Caselles. La celebració de Tots Sants d’enguany dedica també un espai d’exposició fotogràfica (enfront del Mausoleu del General Prim) a recordar i difondre la vida i l’obra de l’arquitecte reusenc Pere Caselles i Tarrats (Reus, 1864-1936) dins el marc de la commemoració que se celebra enguany a la ciutat de Reus.