Reus tornarà a tenir oferta cinematogràfica a partir de finals d’aquest 2017

El local estarà al situat a la segona planta del Centre Comercial La Fira de Reus

Les obres per fer realitat els cinemes de Reus del Centre Comercial La Fira ja han començat i segons el calendari previst, la ciutat tornarà a tenir cinemes a finals d’aquest 2017. Així es complementarà l’oferta comercial de la capital del Baix Camp.

Es preveu que seran set sales amb gairebé 700 butaques. El local de més de 1.600 metres quadrats estarà situat a la segona planta, junt amb l’oferta de restauració que ofereix el centre comercial. Segons ha explicat el cap d’obra i manteniment de l’operadora cinematogràfica de Cines Axion, Joaquim Sanprimo: “es tractarà d’un espai que comptarà amb la tecnologia punta de la indústria”. Sanprimo comenta que “totes les sales estaran equipades amb sistemes de so 7.1, pantalles 2:1 i Scope” i que podrans projectar pel·lícules en 3D, assegurant tota la cobertura del món del cinema. Per dur a terme aquest projecte, l’empresa invertirà al voltant d’1’8 MEUR. El representant de Merlín Properties, Jesús Vicente, ha recordat que els clients dels cinemes també gaudiran de descomptes a l’aparcament, tot i que amb limitacions d’horaris que encara no s’han especificat.

Per altra banda, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, s’ha mostrat plenament satisfet. De fet, el consistori ha cedit un dels locals on es construiran els cinemes. A partir d’aquí, la responsabilitat serà íntegrament de les empreses que formen part del contracte: Merlín Propierties, propietària del Centre Comercial la Fira, i l’empresa cinematogràfica Axion Cines, que compta amb més de 60 sales repartides pel territori espanyol. A banda del projecte a Reus, l’empresa té en marxa altres obertures de cinemes a les ciutats de Madrid i Saragossa. A més, el batlle de Reus ha destacat la important combinació que realitzarà el cinema. Aquest serà un lloc on es combinarà el cinema “més cultural” –d’autor i clàssic— amb les propostes més recents de la cartellera cinematogràfica i de documentals.

Tal com es pot consultar al web del Grup Axion, els seus cinemes estan en les ciutat de l’Alcoi, Oriola, Xàtiva, Santa Pola, Platja Sant Joan i Benicarlò. Segons explica Sanprimo, “Som una empresa que estem en expansió”.

A la roda de premsa han assistit l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; el Regidor de Promoció Econòmica i d’Urbanisme, Marc Arza; el Director comercial de Merlin Properties, Jesús Vicente; i el cap d’obra i manteniment de l’operadora cinematogràfica, Joaquim Sanprimo.

Punt d’inflexió per la vida comercial de Reus
Des de l’anunci de la nova localització dels Cinemes, va sorgir un debat sobre la implicació d’aquests en la vida comercial de Reus. Botigues i representants de l’eix comercial estaven preocupats per si aquesta nova localització – a la Fira Centre Comercial— podia impactar negativament en la vida comercial reusenca. Durant la roda de premsa, el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha volgut destacar la importància de la recuperació dels cinemes a la ciutat. “A partir del cinema, molta gent es quedarà a la ciutat” ha explicat el regidor fent especial menció a la implicació comercial positiva que això comporta. Així els clients del cinema també podran gaudir del Centre Comercial.

Des del març la ciutat no té cinemes
Des del tancament del mític Cinema Palace de Reus la ciutat està sense un espai habilitat per la projecció de pel·lícules. Un fet que ha canviat de certa forma el consum de cultura a la ciutat. Els clients fidels als cinemes de Reus –tant els del cinema Palace com els cinemes Lauren— van haver d’incloure el desplaçament a altres ciutats per poder veure les novetats de la cartellera cinematogràfica.

LUn cop presentat el nou projecte dels cinemes, comença el compte enrere per tornar a veure les millors propostes del sector del cinema a la ciutat. En total queden al voltant de cinc mesos per a que els cinèfils de la ciutat gaudeixin un cop més de la gran pantalla.

ÀNGELA S. ARAMAYO