Reus present a l’assemblea general de la Xarxa FP a Barcelona

La xarxa aplega 29 ciutats de 13 països que treballen conjuntament amb altres agents econòmics i socials per fomentar la difusió, la innovació i la qualitat en els estudis de formació professional

Imatge de l'assemblea de la Xarxa FP aquest dimarts a Barcelona. Foto: cedida

La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, assisteix aquest dimarts a la 20a assemblea general anual de la Xarxa FP, que enguany es porta a terme al saló de cròniques de l’Ajuntament de Barcelona. La xarxa aplega 29 ciutats de 13 països que treballen conjuntament amb altres agents econòmics i socials per fomentar la difusió, la innovació i la qualitat en els estudis de formació professional. Precisament aquest dimarts cinc estudiants italians arriben a Reus per realitzar pràctiques de cuina a cinc restaurants de la ciutat en el marc del programa de mobilitat internacional de la Xarxa FP.

Els cinc estudiants de formació professional de cuina italians passaran a Reus un mes i realitzaran les pràctiques als restaurants La Presó, La Muela, Restaurant 158, Casa Coder i Museu del Vermut. Aquest projecte de mobilitat també té la participació de la Cambra de Comerç de Reus, que ha col·laborat en les gestions per acollir a la ciutat aquests alumnes.

Activitat 2018
Durant l’any 2018 un total de deu alumnes que estudien formació professional a Reus han fet pràctiques dels seus estudis en alguna de les ciutats de la Xarxa FP. A més, sis professors han fet visites d’experts a algun d’aquests municipis. També s’ha donat acollida a Reus a tres estudiants alemanys a través de la col·laboració propiciada per la Xarxa entre l’Institut Domènech i Montaner i un centre de formació professional de Berlin.

Pel que fa a l’assemblea general de Xarxa FP, és previst que es doni llum verda a la incorporació de quatre noves ciutats: Espoo (Finlàndia), Herning (Dinamarca), Lublin (Polònia) i Praga (República Txeca). La ciutat de Reus participa a través de la regidora M. Dolors Sardà i de l’equip tècnic de la Regidoria a les diverses reunions de treball que s’han organitzat en el marc de l’assemblea d’aquest organisme.