Reus facilita la participació d’infants en risc de vulnerabilitat als casals d’estiu

La regidoria de Benestar Social preveu que més de 250 nens gaudeixin del programa 'Conviu l'estiu'

Més de 250 nens gaudiran del programa ‘Conviu l’estiu’ dirigit als infants en risc de vulnerabilitat social i que se suma a les facilitats que s’ofereixen des de la regidoria de Benestar Socials per afavorir la possibilitat que aquests nens puguin gaudir també dels casals d’estiu. En total, 101 infants han assistit ja aquests casals: 25 mitjançant el copagament i 76 han estat becats.

“Procurem que tots els infants puguin gaudir d’activitats de lleure socioeducatives o educatives”, ha explicat la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, durant la seva visita a les activitats del programa, a l’Escola Rosa Sensat. L’objectiu que es persegueix des de la regidoria amb aquest tipus de programes és que “la situació de vulnerabilitat de les famílies no impedeixi que els infants puguin anar als casals”, ha dit Vilella, de manera que això no sigui un desavantatge per cap nen. Això s’aconsegueix oferint facilitats a l’hora del pagament a les famílies, ja que aquestes paguen en funció dels seus ingressos, donant prioritat, a més, als fills d’aquelles famílies amb situacions més dificultoses.

El programa ‘Conviu l’estiu’ compta amb tres centres d’activitats propis -a l’Escola Mowgli, l’Escola Rosa Sensat i el Centre Cívic Migjorn- en tres barris de la ciutat i es desenvolupa del 3 de juliol al 17 d’agost, de dilluns a divendres de 9 a 13 h, amb 150 places setmanals durant el mes de juliol i 70 durant l’agost adreçades als infants de Reus d’edats entre els 3 i els 12 anys. Moltes de les activitats, enguany, giraran entorn la música, amb motiu de Reus Ciutat de la Música 2018, però també es realitzen altres com activitats aquàtiques a les piscines municipals i del Club Natació Reus Ploms, activitats de circ al Giny, el Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus, i activitats hípiques a les quadres Mas Tallapedra.