Reus enceta una campanya per optimitzar les factures de llum, gas i aigua

Escalfar al microones, canviar a llums LEDS o utilitzar la bomba de calor són algunes de les recomanacions

Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social. Foto: LVMG

Arribar a final de mes és una de les principals preocupacions de les persones i per aquest motiu l’Ajuntament de Reus, des de la regidoria de Benestar Social, ha encetat una campanya per optimitzar les factures de llum, gas i aigua. Es tracta de facilitar una millor contractació d’aquests serveis energètics i d’altra banda, de promoure l’estalvi energètic.

La factura de la llum és la que suposa un cost més elevat i es recomana estalviar mitjançant una sèrie de consells:

La climatització representa el 30% del consum energètic de la llar i per aquest motiu es recomana la bomba de calor com a sistema més eficient. Cal fer un ús responsable adequant la temperatura a cada època de l’any (estiu 24º-26º; hivern 20º-21º). Pel que fa als electrodomèstics, els quals representen un 47% del consum energètic, és essencial adquirir aparells de màxima eficiència, carregar al màxim l’aparell i utilitzar els programes de mitja càrrega en cas de necessitat i evita rentar a mà, ja que és un 60% més car. Evita desar aliments calents dins la nevera i neteja la part posterior una vegada l’any per evitar gel a les parets del congelador. I si has d’escalfar el menjar millor fer-ho al microones que al forn. La il·luminació representa el 27% del consum energètic i per reduir-ho pots aprofitar la llum natural, il·luminar cada espai just el necessari i canviar a llums LEDS. Pel que fa a l’aigua cal tancar les aixetes mentre no les facis servir, reparar les que perdin aigua i incorporar dispositius reductors de cabal. Dutxar-se és més eficient que banyar-se i es recomana evitar fer servir el vàter com a paperera. Evitar utilitzar la mànega per rentar el cotxe i portar-lo a un túnel de rentatge, i utilitzar l’aigua freda i no la calenta per tal de no incrementar el consum són algunes de les recomanacions.

Per saber-ne més pots dirigir-te al Punt d’Assessorament Energètic (PAE), demanant cita prèvia a través del web reus.cat o trucant al telèfon d’informació de l’Ajuntament de Reus 010.