L’escola Eduard Toda tindrà una nova línia de P3 per cobrir la demanda

La regidora d'Ensenyament, Dolors Sardà, considera que les declaracions dels socialistes respecte a aquest tema s'han fet amb una "voluntat tendenciosa"

L’Ajuntament de Reus i el departament d’Ensenyament de la Generalitat obriran una nova línia de P3 a l’escola Eduard Toda, de cara al curs 2018-2019. Aquesta és la mesura que s’ha acordat durant la Taula Mixta d’Ensenyament, celebrada aquest divendres, per respondre a la demanda i evitar que les famílies es quedin sense la primera opció escollida en la preinscripció escolar. La decisió es pren un dia després de les declaracions dels socialistes, que asseguraven -aquest dijous- que 78 famílies es quedarien sense la primera opció escollida, com també que hi ha 11 escoles a la ciutat amb més demanda que oferta i que les 24 vacants de matrícula viva és una xifra “tan arriscada com imprudent”.

Amb el nou grup de P3 a l’escola Eduard Toda, el percentatge de famílies que podrà accedir a la primera opció se situa en un 94%, segons les dades que ha facilitat la directora territorial d’Ensenyament a Tarragona, Imma Reguant. Igualment, les places de matrícula viva -per alumnes que s’inscriguin un cop començat el curs escolar- també s’incrementen amb aquesta mesura, passant de les 24 inicials a les 37. En aquest sentit, la regidora d’Ensenyament, Dolors Sardà, ha assegurat que es tracta d’una xifra prou suficient, tenint en compte que durant aquest curs s’han ocupat 35.

L’elecció de l’escola Eduard Toda per a l’obertura d’un nou grup de P3 respon, principalment, a les necessitats de demanda de la zona sud-oest de la ciutat. Segons la directora territorial d’Ensenyament, els criteris per escollir aquesta escola s’han fixat en funció “de les primeres, segones i terceres opcions de les famílies”, i s’ha conclòs que “l’Eduard Toda era una de les escoles amb més demanda”. Tot i que per aquest curs es van tancar dos grups, de l’escola Isabel Besora i el Joan Rebull, de cara al curs vinent l’Ajuntament i Ensenyament han cregut convenient obrir un de nou a l’Eduard Toda, ja que aquest centre ja havia acollit un grup més en anys anteriors, i compta amb la infraestructura i l’equipament necessaris, segons Reguant.

Sardà qualifica les declaracions del PSC com a “tendencioses”

Respecte a les declaracions que els socialistes van realitzar aquest dijous, Sardà ha considerat que no eren oportunes “en aquest procés que encara no estava acabat” i ha titllat la voluntat del PSC com a “tendenciosa”. La regidora d’Ensenyament, a més, ha rebaixat la xifra de les 78 famílies que es quedarien sense la primera opció escollida a 76, una dada que considera “raonable”, tenint en compte les xifres d’anys anteriors, sobretot durant els mandats del PSC a Reus, que “eren molt superiors”, assegura.

La primera Aula Integral de Suport de Reus

Una altra de les decisions que s’han extret de la Taula Mixta d’Ensenyament ha estat la incorporació d’una Aula Integral de Suport (AIS), al col·legi General Prim. Aquesta serà la primera de Reus i la tercera al Camp de Tarragona i servirà per als alumnes de primària. L’aula tindrà cabuda per a 8 nois i noies amb necessitats especials com “diversos trastorns” i comptarà amb la presència “d’un professor i mig”, segons Reguant. Tot i això, l’objectiu no és aïllar a aquests alumnes, ja que també formaran part de l’escolarització ordinària.