L’Ajuntament de Reus va ser vícitima d’un intent de frau

Avatar photo

Tot i això, el regidor d'Hisenda ha insistit que l'estafa va ser detectada i no es va acabar de produir

Davant la informació sorgida, segons la qual el consistori reusenc hauria estat víctima d’una estafa en mans d’una banda d’àmbit europeu, el regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech ha confirmat que “l’Ajuntament de Reus va ser objecte d’un intent de frau”. Tot i això, el regidor ha negat que, finalment, es produís l’estafa, ja que els serveis municipals ho van detectar quan la banda organitzada va enviar documentació suplantant la identitat d’una empresa proveïdora de l’ajuntament, demanant que es canviés el número de compte. Per tant, el consistori va ser víctima d’una estafa en grau de temptativa, la qual es va denunciar als Mossos d’Esquadra.

“L’intent de frau va ser detectat”, ha assegurat Enrech en referència a la informació que situava al consistori reusenc com a “víctima” d’una banda europea. Els fets van tenir lloc durant el mes de juny de l’any passat quan la banda d’estafadors va enviar un mail a l’ajuntament per cobrar una factura com si fos una de les empreses proveïdores que treballa amb el consistori. L’adreça electrònica, però, no era la indicada, i els serveis municipals van detectar aquesta irregularitat, la qual es va denunciar als Mossos d’Esquadra. Per tant, “el pagament no es va fer” i “cap proveïdor de l’ajuntament ha tingut cap perjudici”, com ha assegurat el regidor d’Hisenda.

Més seguretat

Enrech també ha posat de relleu que aquest cas “va evidenciar que els sistemes de control que teníem en aquell moment ja eres suficients”. Tot i això, i davant d’una situació d’intent de frau, el consistori va decidir reforçar les mesures de seguretat, com el requeriment d’un certificat digital per canviar el número de compte dels proveïdors, que es demana actualment.

L’organització actuava en diversos àmbits

La banda d’estafadors europea actuava mitjançant tècniques d’enginyeria social i ho feia en diversos àmbits, tant a administracions públiques fent-se passar per proveïdors a qui es devien diners com a particulars amb falsos anuncis de lloguer d’habitatges o el ‘phishing‘. L’organització, però, ha estat desmantellada gràcies a una operació conjunta entre els Mossos d’Esquadra, la policia espanyola i la Policia de Romania.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Pobla dedica una plaça del municipi al seu Fill Predilecte, Mossèn Lluís Vallvè

Notícia següent

Els mestres clamen contra la por a les aules

Notícies relacionades