Els mestres clamen contra la por a les aules

Un centenar de persones s'han concentrat davant la Subdelegació del govern per protestar contra la judicialització de l'escola catalana

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre davant la Subdelegació del govern per protestar contra la judicialització del model d’escola catalana. Convocades pels sindicats ASPEPC-SPS, CCOO, CGT, UGT, USOC, USTEC-STEs i l’ANC, els mestres han llegit un manifest en què defensen la seva “dignitat” i “preparació” per exercir la seva professió. “Volem educar en llibertat”, asseguren, alhora que reivindiquen la seva llibertat de càtedra i qualifiquen d’acusacions “infundades i tendencioses” les que s’han fet sobre mestres de l’IES Palau o altres centres catalans.

Jordi Cartanyà, portaveu de la USTEC, ha assegurat que “la gent es talla bastant les opinions a l’aula, hi ha una por implícita”. I ha afegit que “la nostra tasca és educar en el pensament crític i els valors de la llibertat i de la democràcia”. Un portaveu de la FAPAC també ha parlat posteriorment a la lectura del manifest per mostrar el suport de mares i pares als mestres per tal de “defensar la qualitat de l’educació”. Aquesta concentració s’ha repetit davant les altres subdelegacions del govern a Girona, Lleida i Barcelona, així com a Tortosa.