L’Ajuntament de Reus comença a distribuir la targeta moneder de menjador escolar a domicili

Imatge de l'Ajuntament de Reus. Foto: Arxiu.

L’Ajuntament de Reus ha començat a distribuir a domicili les targetes moneder de les beques de menjador escolar i servei d’àpat entre els 2.651 alumnes de 1.772 famílies beneficiàries de l’ajut del curs escolar 2019-2020. L’objectiu és que els menors beneficiaris dels ajuts de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria tinguin garantit l’import de la prestació diària de l’ajut durant el temps que els centres educatius romanguin tancats com a mesura per a la prevenció i el control de la infecció pel coronavirus. Les targetes moneder han estat habilitades pels departaments d’Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

La regidoria de Benestar Social distribuirà les 2.651 targetes mitjançant un servei de missatgeria que les lliurarà a les famílies en mà, junt amb una circular amb tota la informació i instruccions d’ús de la targeta, amb totes les precaucions i mesures de seguretat i amb la garantia de confidencialitat. Prèviament, les famílies han estat avisades via SMS.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, explica que “per tal de garantir que els infants amb beca de menjador continuïn disposant de l’ajut, hem previst que les targetes arribin a casa de cadascuna de les famílies beneficiàries els pròxims dies. A més, d’aquesta manera promovem el confinament, ja que evitem sortides per a fer gestions. Insistim, doncs, que cal ser responsables i disciplinats amb les normes de confinament i amb les mesures sanitàries i d’higiene, perquè la protecció individual ajuda a la protecció col·lectiva contra el contagi”.

També s’ha enviat un correu electrònic a la direcció de tots els centres educatius de la ciutat que disposen de servei de menjador escolar en què s’informa del lliurament de les targetes moneder i es responen les preguntes més freqüents (FAQS) sobre el seu ús.

Les targetes moneder
La targeta està recarregada amb 4 euros/dia/infant corresponent a un àpat per cada dia lectiu que romanguin tancats els centres educatius, amb una càrrega inicial de 40 euros.

L’ús de les targetes és exclusivament per a compres en qualsevol establiment d’alimentació amb terminal TPV. No hi ha un import màxim temporal de despesa, més enllà del saldo màxim amb què han estat carregades. Les targetes tenen un període de caducitat d’un any.

No cal operativa prèvia per activar l’ús de la targeta.

FAQS sobre l’ús de les targetes moneder de les beques menjador

Ja tinc la targeta. L’he d’activar? No, la targeta ja ve activada i preparada per a ser utilitzada.

Amb quin saldo ve carregada la targeta? Les targetes vénen carregades amb un saldo inicial de 40 €. En cas d’allargar-se el tancament dels centres, se us recarregarà automàticament a raó de 4 € per dia de tancament dels centres.

Quin import puc pagar amb la targeta? L’import que tingueu disponible a cada moment, si es fa una compra superior, donarà un error al datàfon.

Com puc saber el saldo que tinc disponible a la targeta? Pots consultar el saldo i moviments de manera gratuïta a qualsevol caixer de CaixaBank i mitjançant la web www.moneytopay.com > Altres gestions de la meva targeta > Consulta de saldo i moviments.

Si l’import de la compra és superior al saldo disponible, què puc fer? Demana a l’establiment que et fraccioni la compra en 2 pagaments: un del saldo disponible que podràs pagar amb aquesta targeta i la resta la pots pagar en metàl·lic o amb una altra targeta.

El datàfon m’ha demanat un PIN i no en tinc cap. Què he de fer? Prem directament la tecla verda del datàfon i el pagament es validarà.

El datàfon em mostra un error: Codi Error 104. Què vol dir? És un error de classificació de comerç, vol dir que no és un comerç d’alimentació i, per tant, no es pot procedir amb la compra.

Puc treure els diners del saldo a un caixer? No, l’ús de les targetes és exclusivament per compres de productes bàsics a qualsevol establiment d’alimentació amb sistema de pagament amb targeta.

Fins quan puc utilitzar la targeta? Les targetes tenen un període de caducitat d’un any, per tant, pots gastar el saldo durant tot aquest període.

Quan es faci la recàrrega, el saldo ha de ser 0 euros? No, el saldo és acumulable a les properes recàrregues que es facin.

He exhaurit el saldo de la targeta. La puc llençar? No, es recarregarà automàticament mentre es perllongui l’estat d’alarma.

Tinc una incidència durant el pagament que no apareix en aquesta llista, què puc fer? Truca a l’Atenció al Client de CaixaBank al 900 404 090. Quan et demani el DNI facilita el codi que apareix davant de la targeta i que comença per DE.

M’és impossible contactar amb CaixaBank. Què puc fer? CaixaBank és qui més et pot ajudar per solucionar les incidències. Però si és impossible contactar-hi, intentarem buscar una solució. Enviar un correu electrònic a ssocials@reus.cat, indicant a l’assumpte INCIDÈNCIA TARGETA BECA MENJADOR, i inclou la informació següent: • codi de la targeta • hora de l’operació.