La plataforma Fridays for Future Reus organitza al Centre de Lectura de Reus la conferència «La transició energètica, llums i ombres»

Núria Pujals, membre de la plataforma ecologista va recordar als assistents la vaga mundial pel clima del 27 de setembre

A la foto, Ramon Sans, Josep Lluís Pau, Anton Soler i Luna Montesano al Centre de Lectura de Reus. CEDIDA.

La plataforma Fridays for Future Reus ha organitzat al Centre de Lectura de Reus la conferència «La transició energètica, llums i ombres» a càrrec del doctor Anton Soler Ferrater i l’enginyer industrial Ramon Sans Rovira. En aquest acte hi va col·laborar també l’activista mediambiental de catorze anys, membre de Fridays for Future i estudiant de l’Institut Baix Camp de Reus, Luna Montesano Aran. La presentació de la ponència va anar a càrrec de Josep Lluís Pau Roigé, Catedràtic de química, exdelegat territorial de Medi Ambient i director de les activitats científiques del consell directiu del Centre de Lectura de Reus.

«Els sistemes de generació i de consum actual estan contaminant i destruint el planeta. Cremem, cremem i no deixem de cremar combustibles fòssils, com el carbó, el petroli, el gas i l’urani. En canvi tenim la possibilitat d’un regal de la biosfera en forma d’energies renovables: biomassa, hidràulica, marina, geotèrmia, eòlica i solar. És a dir unes fonts primàries gratuïtes on només hem de pagar les instal·lacions. A més les renovables són viables energèticament, climàticament, econòmicament i territorialment. Els polítics haurien d’escoltar les alertes dels científics. L’energia és un bé social estratègic. No tenim excusa per no dur a terme la transició energètica perquè a més a més el canvi de model implicaria l’estalvi de milions d’euros dels catalans. Encara som a temps de recuperar el control de l’energia, però cal canviar urgentment de model pel bé del planeta i de l’espècie humana» podria ser el resum de la conferència.

Núria Pujals, membre de la plataforma ecologista va recordar als assistents la vaga mundial pel clima del 27 de setembre.