La Festa de la Gent Gran torna del 8 al 12 d’abril

La Festa de la Gent Gran torna a partir de dilluns 8 d’abril amb un ampli ventall d’activitats repartides a diferents escenaris de la ciutat que es portaran a terme fins al 12 d’abril. El format és, novament, fruit del treball i les propostes acordades en el marc del Consell Municipal de la Gent Gran, en què participen una quinzena d’entitats, a partir de l’impuls de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència. Una conferència el dia 8 d’abril sobre l’envelliment actiu a càrrec de l’exporter de futbol i exentrenador del Barça, Pere Valentí Mora, servirà per iniciar aquesta intensa setmana d’activitats.

El manteniment del format amb un seguit d’actes diversos respon a la voluntat d’abastar el màxim nombre de persones possible amb una àmplia varietat d’interessos (lúdics, de salut, esportius, culturals, d’expressió teatral, balls…).La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha presentat aquest dijous la programació d’activitats de la Festa de la Gent Gran.

El nou enfoc de la Festa de la Gent Gran es va iniciar l’any 2018 després de recollir també l’encàrrec dels consells municipals d’Infants i de Joves de Secundària de 2017, que van proposar una orientació intergeneracional i la inclusió d’activitats esportives dins les activitats de gent gran que organitza l’Ajuntament de Reus. D’aquí també la proposta de l’Olimpíada de la Gent Gran, que es va portar a terme per primera vegada el passat mes d’octubre sota el lema “Gent gran, gent activa”, amb una implicació municipal transversal a través de diferents regidories i d’acord amb els principis del Pla Municipal de la Gent Gran.

Les dues edicions passades de la Festa de la Gent Gran, ja organitzades seguint el nou enfoc de més diversificació temporal i temàtica, han aplegat aproximadament 1.500 participants cada una.

Reconeixement a les persones més grans
L’acte de reconeixement a les persones de més edat es realitzarà per segona vegada en un teatre de la ciutat, aquesta vegada al Teatre Fortuny (el dia 11 a les 17:00 h) i inclourà la presència d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Salvador Vilaseca que participen a la coral intergeneracional creada en el marc del projecte Encaix d’Aprenentatge i Servei. Diverses corals de la ciutat (tant d’entitats com de casals de gent gran i escoles) participaran a la vetllada.

Activitats
La jornada de dilluns dia 8 continuarà (després de la conferència de Pere Valentí Mora) amb un recital de poesia a càrrec del Grup de Teatre de l’Espai “la Caixa”, a la mateixa seu d’aquest espai a partir de les 17:00 h.

El Pavelló Olímpic Municipal es manté com a escenari de referència de les activitats de la Festa de la Gent Gran durant la jornada de dimarts dia 9, en què es faran exhibició de balls, un dinar col·lectiu i un ball d’envelat.

Dimecres dia 10 durant el matí es realitzaran campionats de petanca i bitlles al Centre Cívic Mas Abelló, i a la tarda hi haurà un campionat de botifarra i dòmino al Casal de Gent Gran de la Generalitat II (a la Riera d’Aragó).

Dijous dia 11 la jornada començarà amb una visita guiada al Museu Salvador Vilaseca per conèixer l’exposició “El valor de l’esforç: Roseta Mauri (1850-1923), primera ballarina de l’Òpera de París”, i a la tarda es farà l’homenatge a les persones més grans de la ciutat al Teatre Fortuny.

El darrer dia d’activitats inclou una caminada des del Mercat Central fins al santuari de Misericòrdia, on hi ha prevista una visita guiada i per a la qual cal inscripció prèvia al telèfon de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència (977 010 029). Durant la tarda es tancarà la Festa de la Gent Gran amb una representació teatral al Centre Cívic Migjorn a càrrec del grup de teatre del Casal Municipal de la Gent Gran Districte V (a partir de les 18:00 h).