“Junts per Reus” proposa la redefinició del Passeig Mata i el seu entorn

Avui l’alcalde Carles Pellicer, acompanyat dels candidats Montserrat Caelles, Pep Cuerba i Pere Aluja, han presentat la primera proposta per “un Reus millor”. Una proposta enfocada en “redefinir el passeig Mata i el seu entorn, permetent una ciutat més permeable, que afavoreixi els peatons i connecti el nord de Reus.”

Carles Pellicer ha recordat la problemàtica de la zona nord, una àrea “bloquejada per la línia del tren i l’estació, impedint a la ciutadania moure’s lliurement i limitant-ne el creixement”. Així doncs, la proposta es centra en tres idees principals: la construcció d’un aparcament subterrani, la reforma del passeig Mata i la construcció d’una passarel·la per connectar el Barri Gaudí.

CONSTRUCCIÓ D’UN APARCAMENT SUBTERRANI

Davant la manca d’estacionament dels voltants de l’estació i el passeig Mata, fet que provoca que alguns usuaris prefereixen agafar el tren des d’altres ciutats, Carles Pellicer s’ha compromès en “analitzar quin emplaçament seria el més òptim, si sota el propi passeig o davant l’estació, a l’estil de l’actual pàrquing del Mercat.” Una aparcament del qual se’n beneficiaria la mateixa estació, però també els diferents locals d’oci i restauració, les dues residències i els veïns.

REFORMA DEL PASSEIG MATA

Pellicer ha posat en valor l’alt potencial de la zona, “envoltada de serveis, una estació de tren important i locals comercials, i que amb una millora del passeig, encara podria atraure més negocis.”

L’idea principal és “relligar la ciutat, i fer-la més amable pels peatons per afavorir que la gent passegi i es desplaci a peu.” Per tant es tracta de fer un estudi de reconversió del passeig a nivell urbanístic, valorant l’ampliació de les voreres però perseverant l’estètica històrica del passeig.

CONSTRUCCIÓ D’UNA PASSAREL·LA PER CONNECTAR EL BARRI GAUDÍ

La tercera idea és una reivindicació de l’ajuntament a ADIF des de fa anys, però que finalment en una reunió de fa pocs mesos va arrencar el compromís d’ADIF per facilitar aquesta passarel·la. La construcció de la passarel·la seria entre l’estació de tren i l’Avinguda del Comerç i facilitarà als veïns del Barri Gaudí l’accés al centre.

En resum, es tracta d’una proposta que s’emmarca dintre la filosofia general de ciutat de “Junts per Reus”, que consisteix en identificar espais amb possibilitats, analitzar-ne les potencialitats i aconseguir relligar la ciutat. Segons Carles Pellicer, l’objectiu és aconseguir “una ciutat més amable, circulable i compacta, i que permeti a la ciutadania gaudir-ne”.

Els propers dies, “Junts per Reus” presentarà més propostes “per un Reus millor” que tindran com a protagonista altres espais i barris de la ciutat.