La Ganxet Pintxo distingeix als seus guanyadors de la Tardor

El jurat popular, amb els seus vots, ha distingit als establiments Bella Itàlia, l’Estel i As de Copes

La Cambra de Comerç de Reus ha atorgat aquest matí els premis de l’edició de tardor de la Ganxet Pintxo. Els establiments Bella Itàlia, amb el pintxo ‘Focaccia & tàrtar’, l’Estel, amb la tapa ‘Manetes emmascarades’, i As de Copes, amb la proposta ‘El catavàs’, han estat els restaurants distingits en la categoria del Premi Popular de la Ganxet Pintxo Tardor. En aquest cas, els guardons han estat atorgats directament pels vots dels comensals que han participat en la popular ruta de tapes de Reus i, cal recordar, que el reconeixement dels tres locals escollits es fa en un mateix nivell, sense distingir posicions.

En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, ha destacat que aquesta ha estat l’edició en què més votacions populars s’han rebut: “S’ha fet el recompte d’unes 6.000 paperetes de vots”. Amb l’objectiu clar de prioritzar la qualitat en aquesta edició, Sanromà creu que aquest ha estat assolit i s’ha vist reflectit en la participació de la ciutadania. “La Ganxet, més enllà del fenomen gastronòmic, és un fet social”, ha apuntat el president de la Cambra, qui ha afegit que s’ha de continuar treballant en aquesta línia.

D’altra banda, Tapes i Tapes, Casa Coder i Flaps Cafè han estat els tres locals distingits en la categoria dels Premis Professionals, que són atorgats per un jurat d’experts. Tapes i Tapes ha aconseguit la distinció amb la seva tapa ‘Umami’; en el cas de Casa Coder el seu plat guanyador ha estat ‘Vieira encamisada’; i, finalment, Flaps Cafè ha estat reconegut per la seva proposta ‘Caprici de tardor’. Com en cada edició, però, també s’han atorgat altres guardons que distingeixen als locals per la seva tasca en altres aspectes, a banda de la seva proposta gastronòmica. El Premi Ganxet Llengua, atorgat pel CNL a l’establiment que tracta amb més sensibilitat l’ús de la llengua catalana, ha estat entregat al restaurant Tastum. El Premi de la DOP Siurana ha estat atorgat a Cafè Teatre, pel pintxo que millor utilitza el seu oli. I, per una altra banda, el Premi Estrella Damm, per la tapa que millor marida amb la seva cervesa, se l’ha endut ‘La Clotxa Pintxa’ del restaurant Color d’Olor de Poma. Per acabar amb les distincions, el Premi Instagram s’ha atorgat a Nàdia de Cabezas, guardonada amb un lot de la DOP Siurana i un altre d’Estrella Damm.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, per la seva banda ha valorat la feina dels restauradors, la qual considera com “dura” però “encoratjadora”. Caelles ha assegurat que “no és fàcil mantenir el nivell”, però ha animat als restauradors participants a “seguir treballant amb aquesta professionalitat”. “La Ganxet Pintxo és una ruta especial per la gent que hi participa”, ha conclòs la regidora.

La Ganxet Pintxo Solidària

A banda de ser “un esdeveniment gastronòmic i social”, en paraules de Sanromà, el president de la Cambra de Reus ha volgut destacar també el treball conjunt que s’ha dut a terme amb la DOP Siurana i el Banc de Sang per fomentar les donacions en el marc de la ruta de tapes. En aquest sentit, l’acció solidària ha estat tot un èxit amb una molt bona acollida per part del públic i “més de 400 donants en el marc de la Ganxet Pintxo”.