Els Casals d’Estiu tanquen temporada amb un increment d’inscripcions

Els Casals d’Estiu del programa municipal «Un estiu fet a mida» tanquen la temporada d’aquest mes de juliol mantenint la tendència a l’alça del número d’usuaris experimentada els darrers anys. L’oferta de casals que coordina la regidoria de Cultura i Educació ha superat ja el número d’inscripcions setmanals de tot l’estiu passat (2.207 respecte els 2.151 de 2018), i q ueda pendent l’activitat quatre casals faran al setembre i un a l’agost. L’oferta també ha incrementat enguany el número de setmanes en què els serveis estan actius, de 35 a 38.

El programa assoleix el triple objectiu de posar a disposició dels infants una oferta atractiva i regulada d’activitats de lleure; incentivar la col·laboració de l’Ajuntament amb les entitats; i dotar els equipaments educatius s’usos socials durant el període estival:

Els casals d’estiu proposen als infants un gran ventall d’activitats de lleure de caire educatiu amb les que gaudir l’estiu d’una forma divertida i participativa. Jocs d’interior i exterior, jocs d’aigua, quaderns d’estiu, danses i cançons, gimcanes, tallers, sortides de proximitat, esportives (piscina,…).

Estan organitzats per les associacions de mares i pares, esplais o entitats que han rebut la subvenció 2019 de l’Ajuntament de Reus. Són casals basats en l’educació, el lleure i el treball cooperatiu; i compleixen amb la normativa que de la Generalitat de Catalunya pel que fa al nombre i titulació de l’equip dirigent, ràtio de monitors per infants, conveni laboral de referència, notificació de l’activitat a la Direcció de Joventut , d’entre d’altres.
El 57% d’escoles públiques d’infantil i primària de la ciutat han obert les portes aquest juliol amb motiu de les activitats organitzades per la campanya d’estiu. Les activitats s’han desenvolupat a les escoles General Prim, Prat de la Riba, Joan Rebull, La Vitxeta i a l’Institut Escola Pi del Burgar.
El preu dels casals és de 40 euros per setmana (de 9:00 a 13:00 h). En el cas de les famílies monoparentals, nombroses i les que han fet una segona inscripció, el preu ha estat de 38 euros. Hi ha serveis complementaris d’acollida matinal i menjador.

Els Casals d’Estiu fan també una clara aposta per la inclusió social, amb una demanda creixent d’aquest servei en cada edició. Enguany, un total de 20 infants amb diferent grau de necessitats educatives especials han gaudit de 71 setmanes de casals.

Els cincs casals que s’han organitzat són:

Casal de Lleure ’19 – AEG Ben Enllà: “Una aventura nova cada setmana!”. Un estiu ple d’activitats cooperatives, manuals, esportives i en anglès. Del 25 de juny al 2 d’agost. Lloc: Col·legi La Salle. Organització: AEG Ben Enllà.
Casal Joan Rebull: “Embarca’t amb nosaltres!”. Casal esportiu, lúdic i cultural, ple de tallers, gimcanes, excursions i altres activitats. Del 25 de juny al 2 d’agost i del 2 al 6 de setembre. Lloc: Escola Joan Rebull. Organització: AMPA Joan Rebull. Inscripcions: AMPA de l’Escola Joan Rebull.
Casal La Vitxeta: “Un estiu de conte!”. Casal de lleure, esport i aventures de la mà d’un enigmàtic escriptor i dels personatges dels seus contes. Del 25 de juny al 2 d’agost. Del 2 al 6 de setembre. Lloc: Escola La Vitxeta. Organització: AMIPA La Vitxeta.
Casal Pi del Burgar: “Ciència al Pi!”. Casal d’activitats lúdiques, esportives i de lleure, i puntualment en anglès. Del 25 de juny al 2 d’agost i del 2 al 6 de setembre. Lloc: Institut Escola Pi del Burgar. Organització: AMPA Pi del Burgar.
Casal Fem-nos Amics: “Un casal mitològic!”. Casal de lleure per endinsar-se en èpoques, fets i personatges mitològics. Del 25 de juny al 7 de setembre. Lloc: Escola Prat de la Riba / Parròquia de Sant Joan. Organització: Esplai Fem-nos Amics.