El polilleuger de l’escola Cèlia Artiga ja té executada la meitat de l’obra

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, el regidor d’Esports, Josep Cuerba, i el regidor de Cultura i Educació, Daniel Racasens, han visitat aquest dijous, 4 de setembre les obres de construcció del polilleuger vinculat a l’escola Cèlia Artiga; el segon que l’Ajuntament, a través de l’empresa municipal Reus Esport i Lleure està construint actualment, junt amb el vinculat a l’escola Joan Rebull.

Les obres de l’equipament esportiu del barri de Sol i Vista van començar el passat mes d’abril, avancen segons el calendari previst, actualment ja han superat el 42% d’execució, i mantenen la previsió que les obres de construcció finalitzin entre gener i febrer de 2020, i que el polilleuger estigui plenament operatiu la primavera de 2020. L’obra l’executa l’empresa Voracys SL, amb un pressupost d’adjudicació de 1.198.465,69 euros.

El nou equipament tindrà una superfície de 2.245 metres quadrats amb una pista poliesportiva de 22×44 metres, apta per a la pràctica de les modalitats esportives de sala, inclosos el patinatge i l’hoquei patins.

Polilleuger vinculat al Joan Rebull
Paral·lelament, l’empresa municipal acaba de començar la construcció del polilleuger del barri Niloga. Reus Esport i Lleure SA va adjudicar a Construccions Jaén Vallés SL el contracte per a la construcció de l’equipament per un import de 1.210.321,99 euros. El contracte preveu una durada de les obres de 10 mesos i mig. Actualment s’està en la fase inicial de l’obra, amb la neteja i treballs preliminars.

Aquest equipament tindrà una superfície de 2.565 metres quadrats amb una pista poliesportiva de 22×44 metres, que també serà apta per a la pràctica de les modalitats esportives de sala, inclosos el patinatge i l’hoquei patins.

Reus Esport i Lleure treballa amb la previsió que aquest polilleuger entri en funcionament a l’inici del curs 2020-2021.

Quatre polilleugers
Reus disposarà de quatre polilleugers quan entrin en funcionament els dos que actualment s’estan construint. Reus Esport i Lleure gestiona ara els dos equipaments vinculats a les escoles Alberich i Casas i Ciutat de Reus.

Els polilleugers són una aposta per cobrir la ciutat d’instal·lacions esportives de proximitat i facilitar la pràctica esportiva de tots els col·lectius. Aquests equipaments tenen com a objectiu respondre a les necessitats escolars, tant pel que fa a les activitats docents d’educació física com a les activitats extraescolars esportives.

L’ús social dels nous polilleugers seguirà la línia dels que ja existeixen, amb una distribució de tres franges horàries: horari escolar (per activitats docents pròpies del centre escolar o, puntualment, de centres escolars propers), horari extraescolar (de dilluns a divendres al migdia i en horari correlatiu a l’escolar a la tarda, també per a competicions escolars els dissabtes al matí) i un horari social d’ús esportiu per a projectes i programes municipals, entitats esportives, veïnals i activitats d’esport per a tothom (de dilluns a diumenge).