El CNL de l‘Àrea de Reus se suma a l’Any Brossa

El Centre de Normalització Lingüística de Reus (CNL) es bolca entre maig i juliol en la commemoració de l’Any Brossa. Per donar a conèixer la figura i l’obra d’aquest poeta avantguardista, els alumnes poden veure al Mas Vilanova, seu del CNL, una petita exposició de poemes visuals, entre els quals hi ha una desena de reproduccions de diversos poemes objecte.

També s’ha proposat a l’alumnat i als participants en el Voluntariat per la Llengua participar en el concurs de poesia visual Fes Art. En aquest concurs hi haurà dos premis: un d’atorgat per un jurat popular i un altre, per un jurat professional. 7. El jurat popular serà el públic assistent a la festa de final de curs, que es farà al Mas Vilanova el 2 de juliol de 2019. Durant l’acte, les obres estaran exposades per poder ser valorades i votades. El jurat professional estarà format per tres persones: Josep Maria Fort, representant del CNL; Jordi Abelló, artista plàstic reusenc, i Helena Martínez, poeta cambrilenca i també tècnica del CNL.

Els premis, tant el que atorga el jurat professional com el que atorga el jurat popular, seran una matrícula gratuïta per a un curs de català del CNL i un lot de productes cedits per establiments col·laboradors en el Voluntariat per la llengua: Batabat, holaMOBI Reus, Forn Sistaré, Llibreria Gaudí, Forns Enrich, Pastisseria Caelles, Juguettos i Forn Pastisseria Mas Vilanova.

En la mateixa festa de final de curs, els assistents podran participar en diversos tallers creatius, també inspirats en l’obra de Brossa, per fer jocs de paraules o per compondre els seus propis poemes objecte.

La commemoració de l’Any Brossa ja va començar al Servei Local de Català de Cambrils el mes de març, concretament el Dia Mundial de la Poesia, amb un concurs de poesia visual entre els alumnes que va tenir molt bona acollida.

Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998), del qual es commemora el centenari del naixement, entenia la creació poètica com alguna cosa que anava més enllà de qualsevol convencionalisme. El seu univers propi el converteix en un dels màxims representants de la segona avantguarda catalana.