El cens de gossos es multiplica per 4,5 amb la campanya «No et perdis»

Avatar photo

L'any passat, durant el mateix període, es van registrar 112 gossos

L’Ajuntament de Reus fa una valoració positiva de les primeres setmanes de funcionament de la campanya “No et perdis” d’identificació d’animals de companyia. En relació al xipatge i cens de gossos, la campanya està assolint els seus objectius: que la ciutadania propietària d’animals compleixi l’obligació de xipar i censar els animals al municipi de residència, la qual cosa ha de permetre recuperar els animals en cas de pèrdua o robatori i evitarà abandonaments. La campa nya s’està duent a terme des de la regidoria de Medi Ambient i Ocuàció, amb el suport de la Guàrdia Urbana, que realitza actuacions a la via pública comprovant el compliment de la normativa.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que «el Govern està compromès amb exigir responsabilitat als propietaris d’animals perquè compleixin la normativa, tinguin cura dels animals i s’evitin problemes de salut pública. En aquest sentit, cal reconèixer el pas d’aquells propietaris que han estat atents a la campanya i han respost de manera responsable, complint la normativa i xipant i censant els seus animals. Ara cal que el seu exemple s’estengui a la resta.»

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient Ocupació, afegeix «la política d’informació, sensibilització i, si cal, de sanció, que porta a terme l’Ajuntament funciona; com ho demostra el fet que la ciutadania està responent de manera ràpida i responsable amb el compliment de les seves obligacions com a propietaris d’animals».

Des de l’inici de campanya, el 3 de març, fins el 8 de maig, la Guàrdia Urbana ha aixecat 590 actes. Durant aquert temps, s’han censat 612 gossos, dels quals 53 són de races considerades potencialment perilloses. El total de sancions imposades fins a la data ha estat de 6.

L’any passat, durant el mateix període, es van registrar 112 gossos, de la qual cosa es desprèn l’èxit de campanya, amb un increment d’un 446%.

Des de l’1 de gener, fins a data d’avui, s’han censat 775 animals.

Cal recordar que amb aquesta campanya no es vol sancionar, sinó informar i sensibilitzar als propietaris dels gossos de la importància de tenir-los censats. És per aquest motiu es dona als propietaris dels animals un termini de 30 dies, un cop s’ha aixecat l’acta de la Guàrdia Urbana per fer el tràmit corresponent. Amb tot, les sancions per no tenir l’animal censat i xipat poden ser d’entre 100 i 400 euros cadascuna.

Fruit d’aquest èxit i degut a l’afluència de ciutadans/es a les oficines de l’OAC i OTE, s’ha habilitat el servei de cita prèvia, que es pot sol·licitar trucant al telèfon 010 (o 977.010.010 si es truca des de mòbil o des de fora de Reus) o per internet a la seu electrònica de la web de l’Ajuntament, reus.cat “catàleg de tràmits. Aquesta campanya finalitzarà el 3 de juny.

Obligació de xipar i censar els animals
La campanya «No et perdis» recorda que és obligatori xipar i censar els animals de companyia al municipi de residència, així com notificar la baixa, cessió, canvi de residència, pèrdua o sostracció.

Tenir l’animal censat i xipat, permet recuperar-lo es cas de pèrdua o robatori. Un animal amb xip i inscrit al cens municipal, si es perd a qualsevol lloc d’Europa, es pot localitzar mitjançant l’aplicació de la Generalitat ANICOM.

Tenir el gos censat i xipat permet, també, evitar els abandonaments i el seu patiment; reduir les despeses que generen els abandonaments i el volum de gossos als centres d’acolllida; i permet a la ciutat podrà adaptar-se al nombre d’animals que habiten al municipi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Biblioteca del Vendrell dedica el mes de maig a l’Autoajuda

Notícia següent

Mollerussa eliminarà el bany lliure a la piscina de les activitats aquàtiques durant la Festa Major

Notícies relacionades