Dos detinguts en un dispositiu conjunt de seguretat ciutadana i inspecció de locals

La Guàrdia Urbana de Reus, els Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Polícia, han realitzat la nit del divendres 14 de juny un dispositiu de seguretat ciutadana i inspecció de dos locals a les places de la Sardana i Compte de Reus que s’ha tancat amb la detenció de dues persones, acusades d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. L’operatiu forma part de la planificació dels cossos de seguretat per verificar la situació administrativa i les condicions dels locals, especialment aquells que generen més molèsties i queixes dels veïns de la zona.

L’operatiu ha comptat amb la participació de diverses unitats dels cossos de seguretat i ha permès identificar 43 persones, 37 de les quals amb antecedents policials, i una amb una citació judicial oberta d’esbrinament de domicili. 8 dels identificats han estat citat a les dependències del Cos Nacional de Polícia per qüestions relacionades amb estrangeria, 5 dels quals amb decret pendent d’expulsió del país.

Durant l’actuació policial també s’han aixecat 4 denúncies administratives per consum de drogues (cocaïna i haixix); així com diverses actes per infraccions detectades als dos locals inspeccionats per manca de documentació, condicions higièniques, presència de paneroles, cablejat en males condicions, i manca de cartells, entre altres.

El dispositiu conjunt s’ha traslladat posteriorment a la riera de Miró per inspeccionar un tercer local objecte de queixes veïnals. S’hi han identificat 14 persones, una de les quals tenia una ordre d’esbrinament de domicili, a la qual se li ha fet una citació. En la vessant administrativa, s’ha aixecat una acta d’inspecció per la detecció d’extintors caducats, música sense tenir la corresponent llicència d’activitat, manca de cartells, etc…