Detenen dos homes a Reus per estafar milers d’euros amb la compravenda de vehicles de segona mà

Els detinguts compraven cotxes amb transferències bancàries falses

Els Mossos d’Esquadra van detenir, dimecres de la setmana passada, dos homes a Reus com a presumptes autors d’un delicte d’estafa. Els detinguts, de 32 i 38 anys, haurien comprat vehicles de segona mà d’alta gamma simulant transferències bancàries que a la pràctica no acabaven fent. Durant una trobada amb una venedora els Mossos els van enxampar. A la cita s’hi havien presentat amb un cotxe que ja havien adquirit amb aquest mètode fraudulent a la mateixa venedora. Un d’ells tenia set antecedents, la majoria dels quals per estafa. Dijous van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Reus i van quedar en llibertat amb càrrecs.

La investigació va començar arran de la denúncia d’una dona que va explicar als agents que havia estat víctima d’una estafa durant la venda de dos vehicles de gamma alta que tenia anunciats en un portal d’internet. Un home havia contactat amb ella interessat en un dels vehicles i van quedar per veure’l a Cambrils (Baix Camp). El detingut va dir-li que comprava el vehicle i li va mostrar a la víctima uns comprovants de la suposada transferència dels diners, 29.500 euros, que havia fet. Al cap d’uns dies però, la dona va veure que els diners no li havien arribat i va contactar amb el suposat comprador, que li donava excuses.

Mentre els agents feien gestions per localitzar l’home, aquest es va tornar a posar en contacte amb la víctima per comprar-li un segon vehicle que tenia anunciat en el mateix portal. Dimecres passat, quan l’investigat va arribar a Tarragona els Mossos el van detenir juntament amb un altre home que també hauria participat en l’estafa. Els dos homes es van presentar a la cita amb el primer vehicle que havien estafat. En l’escorcoll, els hi van intervenir prop de 4.000 euros en efectiu i documentació relacionada amb l’activitat delictiva, així com el vehicle, que va ser retornat a la seva propietària.

Gràcies a aquestes gestions, els Mossos van poder resoldre un altre cas d’estafa amb el mateix ‘modus operandi’. En aquest cas, la denúncia l’havia presentat un home a Barcelona a meitats d’abril a qui el detingut també havia estafat amb la compra d’un vehicle valorat en 30.000 euros que mai va arribar a abonar.