Desmantellada una plantació interior de marihuana a Reus amb 800 plantes

Agents de les unitats d’investigació de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra han desmantellat una plantació interior de marihuana que contenia unes 800 plantes en una casa unifamiliar de la urbanització Mas Carpa. La plantació estava distribuïda en diferents habitacions i el pàrquing de l’immoble, i estaba condicionada amb una instal·lació amb potents aparells de ventilació, filtres, reg, dipòsit d’aigua i una sofisticada instal·lació elèctrica. L’operació policial va tenir lloc el passat divendres 5 d’octubre.

La localització de la plantació es va iniciar amb al servei de suport als Bombers de la Generalitat que la Guàrdia Urbana va realizar el dijous 4 d’octubre, arran d’un avís d’incendi per les espurnes que sortien del comptador exterior d’electricitat de la casa, situada al carrer de Josep M. Benaiges Pujol. Els bombers va determinar que l’escalfament s’havia produït per un ús excessiu de la potència eléctrica contractada.

Una primera inspecció exterior de l’immoble va permetre als agents de la Guàrdia Urbana detectar una forta olor de marihuana provinent de l’interior de la casa i, a través de les obertures de la casa, es van identificar sacs de jardineria, caixes de ventiladors i cablejat elèctric.

Davant la descoberta, la Guàrdia Urbana va informar els Mossos d’Esquadra per tal que es fessin càrrec de la investigació.

La unitat d’investigació de la policia de la Generalitat va demanar l’ordre judicial per practicar l’entrada al domicili, la qual es va fer el divendres 5 d’octubre, amb la participació conjunta d’agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana.

A l’interior de l’immoble es van trobar diferents plantacions distribuïdes en diverses habitacions dels tres pisos de l’habitatge i al pàrquing, totes amb instal·lació elèctrica, de reg i de ventilació. Els agents van localitzar 800 plantes de marihuana, 110 llums de 600 wats, 110 transformadors, així com filtres d’aire, extractors de gran potència (de 5000-6000 wats), sacs de terra per plantar i documentació. També es va localitzar un vehicle, que podria ser propietat de les persones que habitaven l’immoble.

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació, a l’espera d’identificar i localitzar als presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.